Workshopy a dielne na Stanici pre školy

workshop_ilustraciaKultúrne centrum Stanica sa dlhodobo venuje realizácií workshopov pre širokú verejnosť v rôznych oblastiach umenia. Školám približujeme najmä tie oblasti výtvarnej tvorivosti, ktorým je v rámci vyučovania venovaná iba okrajová pozornosť. Disponujeme širokými skúsenosťami a možnosťami realizácie tvorivých dielní a máme dobré kontakty s mnohými spolupracujúcimi umelcami, ktorí u nás viedli workshopy. Aj workshop s vašimi žiakmi alebo študentami môže byť inšpiratívnou súčasťou tejto skúsenosti.

Ako si vybrať zameranie workshopu?
Možností je naozaj veľa, preto nečakajte od nás vyčerpávajúci zoznam hotových produktov. Sme totiž radi, ak sa aktívne podieľate na výbere aktivít, ktoré tým pádom môžu byť pripravené priamo na mieru vašim požiadavkám. Je dobré, ak máte predstavu, akú oblasť vizuálneho umenia chcete žiakom či študentom sprostredkovať a koľko času môžete u nás stráviť. Ostatné doladíme v procese prípravy. Realizovali sme už mnoho takýchto workshopov, v rôznych oblastiach - animácia, dokumentárny film, fotografia, grafické techniky, graffiti, keramika, kniha, nové médiá, zvuk.

Preklikajte si a inšpirujte sa najzaujímavejšími zrealizovanými projektami!
Animovaný filmZvukové dielne a nové médiá - výsledkom krátkej dielne animácie a zvuku môže byť kompletný krátky animovaný film.
Fotokreslenie svetlom - kreslením v tme zdrojom svetla a fotením svetelnej kresby na dlhú expozíciu vznikajú efektné obrazy.
Foto-re-konštrukcia -  výtvarné umenie radi vyučujeme prostredníctvom tejto zábavnej formy.
Knižné a grafické techniky - vytlačiť si vlastnú grafiku (linoryt, sieťotlač) alebo zošiť si vlastnú knižku je u nás celkom jednoduché.
Dizajn a móda - hrou na navrhovanie a realizáciu vlastného oblečenia sa dá získať veľa výtvarných zručností.
Keramika - vlastníme pec na vypaľovanie vašich hlinených výtvorov (!momentálne však nepracujeme s glazúrami, pretože pec nemáme umiestnenú priamo v dielni).
Dokumentárny film - od roku 2015 realizujeme slovenskú časť medzinárodného projektu My street film - môžete sa zúčastniť. Aj v spolupráci so školami sme natočili dokumentárny animovaný film Historky zo Stanice a môžeme vám pomôcť zrealizovať podobný projekt - napr. o vašej budove alebo ulici.

Kto sa vám bude venovať?
Workshopy a tvorivé dielne vedú lektori Stanice - najčastejšie Martu Hlavajová, Dušan Dobiaš, Martin Krkošek, Hana Hudcovičová Lukšů, občas tiež v spolupráci s našimi EVS dobrovoľníkmi. Ak je to v jednotlivých prípadoch vhodné a možné, spolupracujeme priamo s umelcami.

Tip
Workshopy a dielne môžu byť zamerané náučne ale tiež oddychovo.
Ak ste základná škola mimo nášho regiónu, využite naše workshopy ako osviežujúci doplnok školského výletu.
Pre stredoškolákov zasa môžeme byť v pohotovosti, ak máte v škole napr. prijímačky či maturity a potrebujete skupine študentov zabezpečiť alternatívny program.

Organizačné minimum
Workshopy sa konajú v priestoroch Stanice Žilina - Záriečie.
Sú vhodné pre skupiny v max. veľkosti 1 trieda, v prípade náročnejších techník uvítame aj menšie skupiny.
Vstupné poplatky stanovujeme dohodou na základe časovej a materiálnej náročnosti workshopu >> od 1,- do 3,- €/ osoba a je možné platiť aj kultúrnymi poukazmi.

Kontakt, konzultácie a objednávanie:
Hana Hudcovičová Lukšů, hanka@stanica.sk, 0907 178 756. Programy prosím objednávajte dostatočne dopredu = ideálne aspoň týždeň vopred.

mesto2016

Stanicu podporuju

Tagged as:

Nie je možné pridávať komentáre.

Real Time Web Analytics Real Time Web Analytics