Vyučovanie matematiky Hejného metódou
prednáška pre verejnosť
utorok 24. 3. 2015, 15.00

16441409512_83ca8f0ac9_zVyučovanie matematiky môže byť radostnou činnosťou pre žiakov aj učiteľov. Túto skúsenosť získali prváci a ich učitelia z desiatich škôl na Slovensku, v ktorých sa overujú nové učebnice matematiky profesora Hejného. Štýl vyučovania orientovaný na budovanie schém je novou metódou vyučovania matematiky, ktorá slávi úspechy v susednom Česku.

Učiteľ deťom nevysvetľuje ako majú úlohy riešiť, nedáva im návody, neprezrádza zlepšováky a nerozhoduje o správnosti výsledkov. Jeho úlohou je “iba” zadávať správne motivujúce úlohy, posmeľovať deti k ich samostatnému riešeniu, organizovať a podporovať ich komunikáciu a spoluprácu. Matematiku si budujú samotní žiaci pri individuálnom premýšľaní úloh aj v procese spoločnej diskusie. Žiaci vedení touto metódou v porovnaní so štandardným vyučovaním dosahujú pozoruhodné výsledky.

Zaujíma vás, ako to vlastne funguje?

Veľa sme o metóde naštudovali, vyskúšali, overovali si ju nielen u šesťročných detí, ale aj u žiakov druhého stupňa, stredoškolákov, či vysokoškolákov. Na Stanici funguje krúžok Počítanie a rozmýšľanie, ktorý je postavený na princípoch Hejného matematiky.

Stretnutie je určené pre záujemcov o takýto spôsob vyučovania, chceme osloviť riaditeľov ZŠ a učiteľov prvého stupňa, rovnako ako rodičov detí v našom regióne.

Vstupné na prednášku s diskusiou je dobrovoľné, záujemcov však prosíme, aby sa dopredu registrovali:
Katarína Bachratá, 0915 278 897, katarina.bachrata@fri.uniza.sk.

Stanicu podporuje

Tagged as: , ,

Nie je možné pridávať komentáre.

Real Time Web Analytics Real Time Web Analytics