Birdman (r. Alejandro Gonzáles Iñárittu)
letné kino
utorok 1. 8. 2017, 20.30

BirdmanČierna komédia prináša príbeh herca Riggana Thomsona, ktorý sa v minulosti preslávil filmovou postavou kultového vtáčieho superhrdinu Birdmana, a teraz sa s vypätím síl snaží o svoj divadelný debut na Broadwayi. Riggan dúfa, že keď uspeje ako režisér a herec nového ambiciózneho predstavenia, oživí svoju upadajúcu kariéru. V mnohých ohľadoch to je riskantný krok. Ale bývalý filmový superhrdina si robí veľké nádeje, že vďaka tomu konečne získa uznanie ako umelec a všetkým vrátane seba dokáže, že ešte nie je odpísaný.

Birdman je ďalším podareným akrobatickým (vo formálnej, ale aj obsahovej rovine) číslom mexického režiséra a scenáristu Alejandra Gonzáleza Iňárritua. Sarkastické narážky na pozlátkovú ilúziu popkultúry, ktorá vytvára obete instantnej slávy, strieda rýdzi prienik do medziľudských vzťahov. Tie zobrazuje v obnažene absurdnej a prízemnej polohe. Láska a priateľstvo sú vrtkavé, až abstraktné a ukazuje sa, že sú omnoho nedosiahnuteľnejšie ako úspech či uznanie. Iňárritu je najnovšie prekvapivo vtipný, no to neznamená, že by robil kompromisy. Jeho hrdinovia sa podkýnajú na vlastnej malosti a to bez toho, aby musel ich vlastnosti výrazne zveličovať.

Birdman - Alejandro Gonzáles Iñárittu / USA / 2014 / 119 min / české titulky

scenár: Alejandro Gonzáles Iñárittu, Nicolás Giacobione
kamera: Emmanuel Lubezki
strih: Stephen Mirrione, Douglas Crise
hudba: Antonio Sanchez
hrajú: Michael Keaton, Emma Stone, Zach Galifianakis, Naomi Watts, Jeremy Shamos, Andrea Riseborough, Damian Young, Nathalie Gold, Edward Norton

Vstupné: 3,00 / 2,00 € (dospelí / študenti)
Vstupenky: www.tootoot.fm

Stanicu podporuju

Tagged as: , , , , , , , , ,

Nie je možné pridávať komentáre.

Real Time Web Analytics Real Time Web Analytics