Detské letné sympózium
workshop pre deti
pondelok - piatok, 30. 6. - 4. 7. 2014

sexiTohtoročné detské letné sympózium ešte nemá presný názov, rozhodli sme sa, že ho pokrstia samotní jeho účastníci. Prebehne však v duchu animácie a ilustrácie a bude určite sexi (v tom najsvetlejšom slova zmysle.-). V úlohe lektorov sa totiž  stretnú Alica Gurinová (alicagurinova.sk) a Erik Bartoš (erikbartos.com), ktorých spája projekt pod názvom Sexi Světla. Účastníkov workshopu budú počas piatich dní oboznamovať so záludnosťami animácie, VJ-ingu a ostatných vecí s tým súvisiacich.

Na začiatku sa budú trochu zaoberať históriou, technickými a technologickými postupmi. Prebrowsujú zásadné práce, o ktorých by mal každý začínajúci animátor vedieť. A taktiež sa pozrú, aké postupy sa používajú v súčasnom animovanom filme a VJ-ingu. Naučia sa pracovať s časom a pohybom pomocou vtipných skratiek. Na úvod každého dňa si pozrú pre inšpiráciu pár animovaných filmov, gifiek a zaujímavých videí. Praktická časť bude spočívať vo vytvorení krátkej subjektívnej animácie na zvolenú tému. Cieľom workshopu je pochopiť základné princípy aj neprincípy animácie a porovnať jej rôzne postupy, kvalitné aj nekvalitné. A tiež si kresliť, strihať, blikať, posúvať/prelínať vrstvy cez seba a pri tom všetkom stihnúť aj tancovať:) Výsledok workshopu bude vo vytvorení vlastnej krátkej animácie, v pochopení základných princípov animácie a oboznámenia sa s rôznymi prístupmi k tvorbe. Posledný deň workshopu bude spojený s prezentáciou animácii, ktoré vzniknú v priebehu týždňa.

Pomôže nám, ak si uchádzači budú môcť priniesť vlastnú techniku - počítač a tablet na kreslenie (ale nie je to podmienkou účasti). Budeme tiež potrebovať potreby na kreslenie (môžete mať so sebou vlastné, ale máme ich dosť na Stanici) a veľa trpezlivosti (tiež máme, ale bude dobré, ak ju budete mať aj vy). Vedieť kresliť vôbec nie je nutné!

Workshop začína už v prvý prázdninový deň, pondelok 30. 6. a trvá do piatku 4. 7. 2014, každý deň v čase od 13.00 do 18.00. Poplatok je 10.00 € / 1 deň, čiže 50.00 € / 5 dní, v cene je aj olovrantové občerstvenie a pitný režim.
Workshop je vhodný pre deti od 8 rokov.
Info a prihlasovanie: martu@stanica.sk, 0949 354 582

Tagged as: , , , , , , ,

Nie je možné pridávať komentáre.

Real Time Web Analytics Real Time Web Analytics