Žilinský literárny festival 2013
nedeľa – sobota, 6. – 12. 10. 2013

Žilinský literárny festival 2013Žilinský literárny festival tento rok oslavuje desiate výročie. Keďže čítať a hrať sa, nás neprestáva baviť, točiť sa budeme okolo číselných a významových kombinácií pojmu „X”: rímska desiatka, križovatka, desatoro božích prikázaní, verzus, veci neznáme a tajomné, XXX a ďalšie slovné hračky, nad ktorými sa budú zamýšľať hostia a návštevníci festivalu. Pozývame na besedy, diskusie, autorské čítania, koncerty, filmové projekcie a burzu kníh, vďaka ktorým aj túto jeseň bude Žilina dýchať literatúrou.

Program akcií na Stanici:

utorok 8. 10., 20.00
hudobno-literárny večer
Lotz Trio a Silvester Lavrík
Potulky Slovenskom obdobia klasicizmu v oblasti hudby a literatúry. Netradičný koncertný program, kde sa v zaujímavej súhre stretnú hudba Juraja Družeckého a texty Hugolína Gavloviča. Autorsky a interpretačne sa na tomto projekte spolupodieľajú Lotz Trio a Silvester Lavrík.

streda 9. 10., 18.00
diskusný večer
Alef 0: Elektronická literatúra a kultúrny kontext
Zuzana Husárová bude diskutovať s Petrou Blšťákovou o elektronickej literatúre, ktorej písaniu sa obe venujú a jej významu v širšom kultúrnom kontexte. Petra Blšťáková je absolventkou Pedagogickej fakulty UK, kde vyštudovala anglický a slovenský jazyk a literatúru. Momentálne je doktorandkou na Ústave svetovej literatúry SAV a venuje sa elektronickej literatúre.

štvrtok 10. 10., 20.00
Adaptácia (r. Spike Jonze)
Tvorcovia kritikmi oceňovaného filmu „V koži Johna Malkovicha” – scenárista Charlie Kaufman a režisér Spike Jonze, spojili po druhýkrát svoje sily v snímke „Adaptácia”, aby opäť rafinovane zmiešali realitu s fikciou. Nekonvenčná komédia o scenáristovi, ktorý sa z číreho zúfalstva rozhodne sám vstúpiť do príbehu knihy, ktorú sa pokúša adaptovať na scenár. Zdá sa, že je to výborný nápad až do chvíle, keď sa realita a fikcia začnú prekrývať tým najneočakávanejším spôsobom.

Adaptácia (Adaptation) – Spike Jonze / USA / 2002 / 114 min / slovenské titulky

+ 17.00 Príbeh filmu: Odysea, Epizóda 2 – Hollywoodsky sen (20. roky 20. storočia)

sobota 12. 10., 10.00 – 15.00
Burza kníh
Družstvo Drak sa vracia spolu s organizátormi Žilinského literárneho festivalu usporadúvajú ďalšiu Burzu kníh. Príďte predávať, vymieňať a kupovať: knihy, časopisy, komiksy, pohľadnice, plagáty, platne, kazety, CD, DVD, VHS, ako i ďalší spriaznený sortiment. Zúčastniť sa môžu všetci, stačí sa dopredu prihlásiť na anna@stanica.sk.

Kompletný program hľadajte na oficiálnej stránke festivalu www.zlf.sk.

Tagged as: , , , ,

Nie je možné pridávať komentáre.

Real Time Web Analytics Real Time Web Analytics