Alef 0: Umenie, spoločný tovar (commons) a umelá nedostatočnosť
diskusný večer
štvrtok 26. 9. 2013, 18.00

Alef 0Na ďalšom z diskusných večerov Alef 0 sa dozviete o “umelej nedostatočnosti”, ktorá existuje ako v kultúrnom priemysle, tak aj v rôznych odvetviach súčasného umenia. Počas prednášky Umenie, spoločný tovar (commons) a umelá nedostatočnosť si hosť Kristian Lukić položí otázky: Ako sa môžeme vyhnúť umelej nedostatočnosti a zákazu prístupu v sieťovej spoločnosti a zároveň organizovať nové ekonomiky tak, aby autori boli finančne ohodnotení? Ak by bolo všetko zadarmo a bolo by všetkého dostatok, čo by bolo motiváciou k tvorbe?

Kristian Lukić (Bratislava/Novi Sad) je autor, umelec a kurátor. Je spoluzakladateľom Inštitútu flexibilných kultúr a technológií – NAPON v Novom Sade. Na VŠVU vyučuje predmet Teórie sieťových kultúr. V Novom Sade pôsobil ako programový riaditeľ Novomediálneho centra _kuda.org a tiež ako kurátor mediálneho umenia v Múzeu súčasného umenia Vojvodiny. Založil skupinu Eastwood – Real Time Strategy Group, ktorá sa zaoberá politikou a ideológiami v digitálnych hrách.

Ako ochutnávku pred samotnou diskusiou ponúkame Kristianov článok, v ktorom sa vyjadruje k celej problematike: Umelá nedostatočnosť a umenie.

www.napon.org

Výstupné dobrovoľné (platí sa pri odchode).

Tagged as: , , , , , , , ,

Nie je možné pridávať komentáre.

Real Time Web Analytics Real Time Web Analytics