Video: Na bielom krídle (dokument Petra Piknu)

Na novom krídleAko už viete, Stanica má nový klavír a konečne aj pekný videodokument z jeho krstu 21. mája 2011. Zrekonštruované biele krídlo značky Rösler z roku 1933 prišli koncertom aj rozprávaním pokrstiť významní slovenskí klaviristi a skladatelia – Jordana Palovičová, Ivan Šiller, Kamil Mihalov, Peter Zagar, Branislav Malatinský, Jaroslava Šimerková a Martin Jurčo, „mladú krv“ zastúpili Karolína Heinrichová (12 rokov) a Janka Masná (18 rokov), žiačky hudobného odboru ZUŠ L. Árvaya v Žiline z triedy pani Marty Hatiarovej. Ako špeciálny hosť vystúpil Pavol Tima, ktorý rekonštrukciu nášho darovaného krídla realizoval a žilinskému publiku ju priblížil slovom aj obrazom. Bonusom bola premiéra skladby Petra Zagara, ktorú pri tejto príležitosti napísal a sám aj zahral - a uviedol so slovami “Niekedy sa sám seba pýtam, čia si ty skladba?”.

Fotky z krstu nájdete v článku Foto: Na bielom krídle a môžete sa tiež pozrieť, ako vyzerala generálna oprava nášho nového klavíra.

Finančne náročnú opravu klavíra môžete stále podporiť cez projekt Na krídle (klavír pre Stanicu) v Dobrej krajine (www.dobrakrajina.sk) alebo osobne na Stanici. Na opravu poputuje aj celý výťažok zo vstupného na tejto akcii a doterajšej zbierke, čo je už viac než 350 €.

archiv.stanica.sk/dobra-krajina

Tagged as: , , , , , , , , , , ,

Nie je možné pridávať komentáre.

Real Time Web Analytics Real Time Web Analytics