Pecha Kucha Night Žilina, Vol. 37 - Open Air
20 obrázkov x 20 sekúnd
piatok 11. 8. 2017, 20.20

Umelci, tvoriví ľudia a aktivisti. Naživo a bez dlhých rečí! Trikrát do roka v Žiline - 20 obrázkov x 20 sekúnd.

pecha_kucha_open_air_2017
najbližšie vydanie:
Pecha Kucha Nigth Žilina, Vol. 36 - Open Air
piatok 11. augusta 2017 o 20.20 na Stanici, letné kino pod Rondlom

Letné vydanie obľúbeného formátu krátkych prezentácií ľudí, o ktorých vám chceme dať vedieť, sa už tradične odohrá vonku na záhrade pod nadjazdom Rondel na plátne nášho letného kina. Každý z nás, čo sme na Stanici aj v Synagóge, pozval koho poznal a bude to opäť zaujímavý mix. Program je už kompletný a môžete tešiť:

- našu dobrovoľníčku Agathe de Montmorillon, ktorá k nám z Francúzska prešla 1700km na bicykli

- architekta Petra Kasmana z rozbiehajúceho sa komunitného a kreatívneho centra Aktívny Park Rajec (www.facebook.com/Aktívny-PARK-Rajec-1885035518423255)

- divadelného režiséra Iva Dobrovodského, člena Batyskafu a realizátora projektu 10080 s cieľom podporovať vznik netradičných scénických diel (www.facebook.com/ba.batyskaf)

- nový žilinský priestor pre alternatívnu kultúru Hájovňa a ľudí okolo nej (www.facebook.com/Hajovna27)

- študentku umenia a stážistku v galérii Plusmínusnula Bertu Holoubkovú (www.facebook.com/bertice.h)

- našu holandskú kolegyňu Nienke Voorinholdt, ktorá predstaví s Dušanom Dobiašom pokrok na projekte Usmej sa, prší! (www.facebook.com/usmejsaprsi)

- organizátora Hviezdnych nocí v Bytči Petra Gärtnera, ktorý predstaví nadchádzajúci ročník festivalu (www.hviezdnenoci.sk)

- výtvarníkov Antona Čierneho a Pavlínu Fichtu Čiernu, ktorí začali tento rok robiť výstavy súčasného umenia v Centre Arzenal Ciachovňa (www.arzenalciachovna.sk)

- sociologičku Lýdiu Grešákovú, ktorú zaujíma, akým spôsobom a prečo ľudia do utvárania mesta, mestského plánovania a architektúry prispievajú, a naopak (www.advojka.cz/autori/lydia-gresakova)

- umelkyňu Ninu Mikuškovú, ktorá realizuje sociálne angažované a participatívne projekty a umenie vo verejnom priestore (www.ninamikuskova.website)

- filozofa Lukáša Likavčana, ktorý sa zaoberá post-marxistickou a post-štrukturalistickou filozofiou, filozofiou technológií, politickou ekonómiou a politickou ekológiou (www.muni.academia.edu/LukášLikavčan)

- DJa, promotéra, hudobného producenta a občasného hudobného žurnalistu Andreja Kabala, ktorý bude okrem prezentácie aj hrať malú párty v našom bare (www.evocativeobjects.bandcamp.com / www.soundcloud.com/jacques-kustod)

Vstupné: 3,00 / 2,00 € (dospelí / študenti)
Vstupenky v predpredaji na: https://tootoot.fm/sk/events/5975e963cefda30f5ccbfb5d

- - -
pecha_kucha_night_zilina

O čo vlastne na PKN ide (pre tých, ktorí to ešte nezažili):
Pecha Kucha [pča kča] je japonský výraz pre označenie zvuku vznikajúcom pri konverzácii. „Dajte do ruky architektovi mikrofón a ste lapení na hodiny”, popisoval počiatok hľadania formy architekt a zakladateľ PKN Mark Dytham. Aby vylúčil túto hrozbu, hľadal formát, ktorý by ju vopred znemožnil. Riešenie je pevný systém PKN: každý autor má k dispozícii 20 obrázkov, z ktorých každý zostáva na projekčnom plátne 20 sekúnd. Spolu presne 6 minút 40 sekúnd. Ani o sekundu viac. V jednom večeri sa tak stretne na jednom pódiu a jednom plátne 12 - 14 tvorcov a diváci to oceňujú, aj v Žiline. Pecha Kucha Nights sú na Stanici jednou z najnavštevovanejších akcií. Organizujú ju Richard Černý z občianskeho združenia Kachuna v spolupráci s nami a vďaka podpore Fondu na podporu umenia a Mesta Žilina.

www.pecha-kucha.org

Tagged as: ,

Nie je možné pridávať komentáre.

Real Time Web Analytics Real Time Web Analytics