Zátišie
kurz kresby a maľby pre deti
október - december 2016

zatisie-so-zltou-ceruzkou1V jesennom vydaní výtvarného kurzu pod vedením Martu si spoločne posvietime na fenomén zátišie.
Námet zátišia pôsobí v prvom rade klasickým, až akademickým dojmom, ale radi by sme spolu odhaľovali aj jeho menej známe podoby. Pôjdeme na to najmä prakticky - zátišia budeme v prvom rade kresliť a maľovať, ale môžeme ich tiež fotiť či vytvárať v počítači. Budeme ich zostavovať z typických aj netypických predmetov. Zdokonalíme si lineárnu kresbu aj tieňovanie a postupne od ceruzky prejdeme k maľbe. Naučíme sa teoretické miešanie farieb ktoré si hneď aj odskúšame. Počas kurzu budeme budovať cit pre správne umiestnenie kompozície a určite neobídeme základy perspektivity. Pre spestrenie sa občas vydáme pátrať do dejín umenia a inšpirujeme sa tiež zátišiami súčasných umelcov.

Lektorkou dielne je Mgr. Martu Hlavajová.
Lekcie sú vhodné pre deti vo veku cca 8 - 13 rokov a budú formované ešte aj vzhľadom na individuality a záujmy prihlásených. Starším deťom kurz môže poslúžiť ako tvorivá a intenzívna príprava na prijímacie skúšky na stredné umelecké školy.

Dielňa bude prebiehať vždy v stredu od 15.30 do 17.30 a potrvá najbližšie 3 mesiace - od októbra až do Vianoc 2016.
Poplatok za toto obdobie je 40,00 € (>>cena zahŕňa odborné lektorské vedenie a pomôcky).
Prihlasovanie: hanka@stanica.sk, 0907 178 756
zatisia

Použité ukážky zátiší: Ľudovít Fulla, Milan Laluha, Ján Kudlička, Pascoe, Emily Zirmis, SPR/PPL(Super People), Michel Lelongo, deti z ateliérov a účastníci workshopu na Stanici s Radkom Brousilom.

V sezóne 2016/17 v programe ateliérov pre deti zavádzame novinku - krátkodobé, cca 3-mesačné kurzy vedené umelcami (alebo odborníkmi na iné oblasti), ktoré deťom na báze intenzívneho projektu-zážitku priblížia vybranú oblasť umenia či iného druhu poznania. Začíname kurzom typografie s Pavlou Krkoškovou Byrtusovou a kurzom Zátišie s Martu, ďalšie kurzy oznámime koncom roka a otvoríme v januári 2017.

mesto2016mkreo_logo2
Stanicu podporuju

Tagged as: , , , ,

Nie je možné pridávať komentáre.

Real Time Web Analytics Real Time Web Analytics