Park Christiana Potirona

svadobé oznámenie Christian a JankaNáš prvý zahraničný dobrovoľník Christian Potiron zanechal život v Paríži, aby objavil východnú Európu, jej spirit (napr. borovičku). Asi sa mu to zapáčilo a dnes sa žení so Slovenkou Jankou. Christian nám prišiel pomáhať v rámci dobrovoľníckeho programu EVS v roku 2002. Bol pri vzniku Stanice a odkrútil si s nami prvé začiatky. Vtedy sme ešte napríklad chodievali do lesa zbierať drevo, aby sme si mali čím zakúriť v kachľových peciach v provizórnej kancelárii na Stanici a počas večerných akcií. Pracoval v prvom bare, v ktorom sme odvážnym návštevníkom podávali teplé fľaškové pivo. V tom čase prišiel aj s nápadom komunitnej záhrady pri Stanici.
park-christiana-potirona
Parížsky život vymenil za Žilinu, neskôr Košice a teraz Plzeň, aby v nich budoval viac či menej inštitucionalizované európske mestá kultury. Ako prvý začal premieňať smetisko za Stanicou na park. Preto je naším svadobným darom premenovanie parku pri Stanici na Park Christiana Potirona, kde sme mu zasadili lipu, aby mal na staré kolená čo ukazovať svojim vnúčatám.
lipa-christiana-potirona
Tak, Christian, nech sa ti dnes svadba vydarí a všetko dobré do francúzsko-slovenského manželstva!

Tvoja Stanica.

Jeden komentár

  1. Najmilšie svadobni darček ktory som dostal ! Dakujem kamosi zo Stanice a nebojte sa rad na staré kolená sa este zastavim za vami na pivko v parku. Nech zije Stanica :-) Christian

Real Time Web Analytics Real Time Web Analytics