Nakrúťte si film, uličníci!
detské letné sympózium
pondelok - piatok, 13. - 17. 7. 2015

13382271644_2fe7c19155_z
Týždenná intenzívna dielňa, na ktorej sa budeme venovať fotografickým, filmárskym aj animátorským postupom voľne smerujúcim k vytváraniu filmového dokumentu. O tom, že Bratislavská ulica v Žiline sa dostala na tohtoročné Berlinale, sa všeobecne vie. Ivan Ostrochovský, režisér filmu Koza, vďaka ktorému sa to podarilo, strávi v júli pár dní na Stanici, kde spolu s deťmi z Bratislavskej, a samozrejme aj iných žilinských ulíc, budú nakrúcať krátke filmy pre projekt My Street Films. Pozoruhodné, trefné, vtipné, kritické pohľady na mesto z detskej perspektívy sa stanú súčasťou filmovej mapy SR. Navyše je tu šanca, že filmy zo Žiliny sa po Berlíne dostanú aj na medzinárodné festivaly do Londýna, alebo Jihlavy, pretože deti nezvyknú trocháriť .-)

Lektorské vedenie: Ivan Ostrochovský, Ivana Rumanová, Martu Hlavajová, Dušan Dobiaš

Workshop je určený pre školákov - deti vo veku 6 - 15 rokov.
Prebieha od pondelka do piatku, vždy v čase 13.00 - 18.00.

Cena: 10,00 € / deň, 50,00 € / týždeň, v cene je občerstvenie (olovrant) a pitný režim.
Prihlasovanie: 0949 354 582, martu@stanica.sk

Formát My Street Films vznikol z iniciatívy britského festivalu Open City Docs Fest, v tomto roku sa rozširuje na krajiny V4. Na Slovensku je organizovaný pod záštitou Stanice Žilina-Záriečie. Základnou myšlienkou projektu je podnietiť u obyvateľov SR reflexiu svojho bezprostredného okolia prostredníctvom realizácie krátkych dokumentárnych filmov. Výstupom bude databáza, ktorá bude mať podobu akejsi filmovej mapy. Po rozkliknutí konkrétnej adresy sa sprístupní krátky film – subjektívny pohľad človeka na miesto, kde žije. Cieľom celosvetového filmového hnutia je objavovať netradičné, bizarné, poetické, vtipné aj zabudnuté miesta. Prostedníctvom krátkych dokumentárnych filmov odhaľovať nezrejmé príbehy ulíc, ktoré by inak zostali nepovšimnuté.

www.mystreetfilms.sk
My street SK na Facebooku

Aktivita patrí do projektu Detské kultúrne leto ktorý je podporený z Nadačného fondu Kia Motors Slovakia v Nadácii Pontis a z grantovej dotácie Mesta Žilina 2015.
dkl_kia_pontis2

financna_podpora_mesta_zilina

Tagged as: , , ,

Nie je možné pridávať komentáre.

Real Time Web Analytics Real Time Web Analytics