KlubBít feat. Mišek & Koďas
funky, souly a diská z éry Československa
piatok 1. 5. 2015, 21.00

KlubBítSpomienky na Československú hudbu sa prakticky vždy zvrhnú na nevkusné soc-popy, infantilné detské pesničky zo Zlatej brány, nasledujú „Holky z naší školky“ a zodvaja Michalovia Davidovia. Prečo ale počúvať to najhoršie?

Kto by povedal, že taký Karel Černoch - pán so šedivou bradou, vydal v 70-tych rokoch albumy s výborným soulom? Že Marie Rottrová so skvelou ostravskou zostavou Plameňáci, strúhala kusy, za ktoré by sa nemusela hanbiť ani Aretha Franklin, a že Michal Prokop fičal na vlne Jamesa Browna, a jeho skladby aj dnes bez problémov „pohnú parketom“? K tomu vokálne trio Bezinky s ich moog funkom ktorý znie tak, ako tá najlepšia americká produkcia a Gustav Brom s jeho orchestrom, ktorý keď sprevádzal speváčky ako Evu Kostolányiovú alebo Gabrielu Herméliovú, šlapal naozaj skvele! Elektronika mala v Československu rovnako svoje želiezka v ohni: Bratři ORM-ové odvážne sekundujú Giorgiovi Moroderovi, Jindřich Parma experimentuje s housovými prvkami a dokonca aj známy Karel Svoboda si, po príchode z natáčania posledného albumu „božského Káju“, potrebuje prevetrať hlavu od „šlágrov“, a tak s bratom Jirkom rozbieha fantastický synthy-disco-funkový projekt Discobolos.

To naozaj najlepšie z Československej hudby usilovne hľadajú ostrieľaní platňojazdci Maťo Koďas a Michal Mišek a ich starostlivo pestovaný výber vinylových Opusov, Supraphonov a Pantonov po prvý krát predvedú aj v Žiline.

Vstupné: 2,00 €

Tagged as: , , , , ,

Nie je možné pridávať komentáre.

Real Time Web Analytics Real Time Web Analytics