Gyula Cserepes: Rytmus a improvizácia
tanečný workshop / WorkshoW II
sobota - nedeľa, 2. - 3. 5. 2015

Rhythm and improvisationPočúvať. Všímať si. Cítiť.
Počuť. Vidieť. Tancovať.

Pohyb - tanec je rečou tela. Aby sme však mohli navzájom komunikovať, potrebujeme písmená (rytmus), slová (pohyb) a vety (tanec). Tanečný workshop Rytmus a improvizácia, pod vedením tanečníka a choreografa Gyula Cserepesa, ponúkne účastníkom jednotlivé lekcie, počas ktorých sa naučia, ako tento jazyk spoznať a vedieť používať.

“Rozprávať” sa začne používaním tela ako hudobného nástroja, ktoré udáva rytmus - bicie. Jednoduché rytmické úlohy pomôžu spoznať možnosti nášho tela a s ním objaviť jeho vlastnú, osobnú reč, tanec. Druhá fáza workshopu bude pozostávať z improvizačných hier s využitím už osvojených rytmických princípov, čím vznikne hrací priestor pre komunikáciu (tanec) medzi jednotlivými účastníkmi.

Workshop je vhodný aj pre úplných začiatočníkov či amatérov, nie je potrebná predošlá skúsenosť s pohybom na scéne. Vedený je v anglickom jazyku.

Info a prihlasovanie: workshow@physicalarts-sk.com
Účastnícky poplatok: 40,00 / 25,00 € (dospelí / študenti)
Harmonogram: sobota - nedeľa: 10.00-13.00, prestávka, 14.00-17.00

Rhythm-work from Gyula Cserepes on Vimeo.

Gyula Cserepes je tanečník, performer a choreograf, pôvodom z Bečej (Volvodina, Rs). Študoval na Vysokej škole ľudového umenia vo Fót (Hu) a v Budapest Contemporary Dance School. Je pôvodným členom zoskupenia Central-Europe Dance Theatre (Hu) a En-Knap Group (Si). Spolupracoval s rôznymi významnými choreografmi, režisérmi a pedagógmi, napríklad Iztok Kovač, David Zambrano, Anton Lachký, Milan Tomášik, Simone Sandroni, Superamas, Peter Šavel. Z jeho autorských projektov spomenieme napríklad Revive the Castle, site-specific performance, New age gypsies, divadelno-tanečné predstavenie. Jeho posledný autorksý projekt The bridge mal premiéru vo Volksroom v Bruseli, v novembri 2013. Od roku 2013 spolupracuje so švajčiarskym súborom Cie Jozsef Trefeli, s ktorým účinkoval v Európe, Afrike a Strednej Amerike. Na Stanici ste mali možnosť vidieť Gyulu v predstavení Bakkheia - dancing on the edge, v spolupráci s choreografom Petrom Šavelom, ktoré malo premiéru na festivale nového slovenského divadla a tanca, KioSK 2014.

Organizujeme v rámci programu neformálneho vzdelávania WorkshoW v spolupráci s o.z. SKOK!
http://physicalarts-sk.com
www.gyulacserepes.com

Tagged as: , , , , , ,

Jeden komentár

  1. Ďakujeme Gyulovi za úžasný workshop plný energie, rytmu a skvelej hudby! Bola to šťava, bolo to SUPER! Musí byť jedného dňa repete! A všetkým workshopantom veľké ĎAKUJEM za to že boli a vytvorili skvelú atmosféru! Ste supeeeeeeeeeeeeeer! A Stanici veľká VĎAKA za to, že sa to mohlo udiať!

Real Time Web Analytics Real Time Web Analytics