Otvorená hodina Hejného matematiky
pondelok 22. 12. 2014, 17.00

matika2Na Stanici od septembra funguje krúžok matematiky podľa metodiky profesora Hejného a jeho prvý trimester uzavrieme otvorenou hodinou pre všetkých rodičov, súrodencov, pedagógov aj ostatných záujemcov o túto výnimočnú vyučovaciu metódu. Na hodinu sú srdečne pozvaní všetci, ktorí sa na riešenie príkladov deťmi dokážu pozrieť ako na divadlo - bez aktívneho zasahovania do riešení a bez rušivej konverzácie v priebehu tohto “predstavenia”.

Od 12. januára 2015 začne druhý cyklus matematických krúžkov, ktorý potrvá do konca marca. K skupine ktorá chodí od septembra sa môžu pridať ďalší prváci, druháci prípadne aj vyspelejší predškoláci (je potrebné vedieť zapísať číslice od 1 do 10 a rozumieť im). Poplatok za 3 mesiace (január-marec) je 30,- €, max. veľkosť skupiny je 20 detí.

Netreba sa báť, že deti budeme trápiť výpočtami zložitých rovníc ako v ilustračnej fotke - nejde o spolok malých Einšteinov. Krúžok sa stretáva v podkroví Stanice a jeho atmosféra na vyzerá nejak takto:
matika2014

V regióne Žilina a blízke okolie sa hľadá tiež odvážna dvojica: učiteľ na prvom stupni ZŠ + riaditeľ ZŠ, ktorí by sa podujali na vyskúšanie Hejného metodiky v bežnom vyučovaní základnej školy. Podpora zo strany žilinských školiteľov aj celoslovenského tímu raziaceho cestu Hejného matematike na základné školy v SR je zaručená! Ak vás takéto dobrodružstvo láka, príďte sa pozrieť, alebo sa hláste na uvedený kontakt.

Rozhovor s profesorom Hejným na iDNES.cz: Matematiku má dítě v sobě, naslouchejte mu, říká autor revoluční výuky

Informácie a prihlasovanie: Katarína Bachratá, 0915 278 897, katarina.bachrata@fri.uniza.sk

Tagged as: , ,

Nie je možné pridávať komentáre.

Real Time Web Analytics Real Time Web Analytics