Banda
koncert
piatok 5. 12. 2014, 20.00

BandaBratislavská world music skupina Banda vznikla v roku 2003. Inšpiruje sa predovšetkým slovenskou tradičnou hudbou, ale aj inými hudobnými žánrami (blues, jazz, beat, pop, stará hudba) a folklórom iných národov (balkánskych, keltských, slovanských). Prevažne slovenské ľudové piesne a melódie (ale aj poľské, španielske, moravské, rusínske, rumunské a autorské) sú spracované formou originálnych aranžmánov. Banda používa akustické nástroje: cimbal, violu, husle, kontrabas, heligónku, mandolínu, buzuki, biciu súpravu, rôzne druhy perkusií a sample akustických nástrojov (keyboard) a bohaté vokály.

Banda
Samo Smetana - husle, mandolína, buzuki, tamburína, spev
Alžbeta Lukáčová - cimbal, heligónka, pekrusie, spev
Ivan Hanula - viola, mandolína, buzuki, spev
Peter Obuch - kontrabas, spev
Igor Ajdži Sabo - bicie nástroje, perkusie, spev
Eva Brunovská - spev, keyboard

Banda sa významnou mierou podieľala na tvorbe hudby do filmu Tanec medzi črepinami režiséra Mareka Ťapáka. Z tejto spolupráce vznikol aj hudobný klip na pieseň Šmerc. V závere roka 2010 vydala Banda vo vydavateľstve Pavian Records svoje dlho pripravované prvé štúdiové CD s názvom BANDA jedna. V októbri 2011 sa umiestnilo vo World Music Chards Europe (www.wmce.de) na 8. priečke, čo je najlepšie umiestnenie slovenskej skupiny v histórii. V máji tohoto roka uviedla svoje druhé štúdiové CD s názvom hraBanda, ktoré zaznamenalo mimoriadne priaznivú odozvu u slovenskej, českej a holandskej odbornej kritiky.

www.banda.sk

Vstupné v predpredaji: 8,00 / 5,00 € (dospelí / študenti); na mieste: 9,00 / 6,00 €
Rezervácia vstupeniek: rezervacie@stanica.sk, 0948 344 606
Rezervované vstupenky je potrebné si vyzdvihnúť najneskôr 15 minút pred začiatkom podujatia, v opačnom prípade budú uvoľnené do predaja. Ďakujeme za pochopenie.

Tagged as: , , ,

Nie je možné pridávať komentáre.

Real Time Web Analytics Real Time Web Analytics