Otvorenie návštevníckeho centra Novej synagógy

Nová synagógaPrvých pár metrov štvorcových z veľkej rekonštrukcie Novej synagógy sa blíži k úspešnému koncu a to je dôvod na malú slávnosť v pondelok 28. apríla o 17:00.

Čo je návštevnícke centrum?
Hneď pri hlavnom vstupnom schodišti, v malej prístavbe, ktorá slúžila ako trafostanica, videopožičovňa či kopírka, vzniklo vďaka grantu EÚ a podpore darcov informačné centrum. Prvá funkčná miestnosť, kde budeme mať kanceláriu, kde presunieme celý archív z historických a reštaurátorských výskumov synagógy. Miesto, kde sa môžete každý deň zastaviť a dozvedieť sa o pamiatke i našom projekte viac, či požičať si helmu a pozrieť sa na pokračujúce rekonštrukčné práce v hlavnej budove. A tiež miesto pre výstavy súčasného umenia, o ktoré sa postará galéria Plusmínusnula.

Idea vznikla vďaka spolupráci s Muzeum města Brna a vilou Tugendhat. Návštevnícke centrum realizujeme v rámci cezhraničného mikroprojektu „Česko-slovenský tandem návštevníckych centier pamiatok medzivojnovej architektúry európskeho významu v Žiline a Brne a ich prínos k rozvoju cezhraničného cestovného ruchu“. Projekt je spolufinancovaný Európskou úniou z prostriedkov Európskeho fondu regionálneho rozvoja v rámci Programu cezhraničnej spolupráce Slovenská republika – Česká republika 2007-2013. Ďakujeme!

www.novasynagoga.sk

cr-sr_logacr-sr_loga2

Tagged as: , , ,

Nie je možné pridávať komentáre.

Real Time Web Analytics Real Time Web Analytics