Detské Karaoke sinfonium 5/2014
hudobný workshop pre deti
štvrtok - nedeľa, 1. - 4. 5. 2014

Detské Karaoke sinfoniumV poradí posledný operný tréning ukončí štvormesačné snaženie o zbudovanie orchestra s deťmi a zocvičenie súčasnej opery. Na tvorbe diela pod názvom 2’16’’ a pol: Vesmírna odysea sa celkovo podieľa zmiešaná skupina detí aj dospelých v škále od začiatočníkov až po vrcholových interprétov v oblasti hudby. Počas práce na sinfoniu boli deťom predstavené ikonické hudobné diela aj profesionálne výkony svetových orchestrov. Mnohé motívy a štruktúry sa v podobe parafráz, názvukov a citácií objavujú aj v definitívnej verzii opery. Niektoré skladby napísal dirigent Marek Piaček priamo podľa požiadaviek projektu. A nielen toto všetko sľubuje pozoruhodný výsledok… nenechajte si ho ujsť! Premiéra v Žiline bude nasledovaná uvedením v pražskom divadle Archa.

Úvodné detaily o projekte si prečítajte tu: Hľadáme mladých muzikantov pre projekt v spolupráci so Slovenskou filharmóniou.

Ďalšie info: hanka@stanica.sk, 0907 178 756

loga-na-web



Projekt je realizovaný v rámci medzinárodného projektu Karaoke Europe, financovaného s podporou Európskej Komisie a Ministerstva kultúry SR. Tento dokument reprezentuje výlučne názor autora a Komisia nezodpovedá za akékoľvek použitie informácií v ňom obsiahnutých.

Tagged as: , , , , , ,

Nie je možné pridávať komentáre.

Real Time Web Analytics Real Time Web Analytics