Bábkové divadlo na Rázcestí: Farbatolárium
divadlo pre batoľatá
nedeľa 16. 3. 2014, 10.00 a 16.00

FarbatoláriumFarbatolárium je treťou inscenáciou v rámci jedinečného interaktívneho divadelného cyklu pre batoľatá a ich rodičov (oba predošlé diely sme už na Stanici hosťovali v roku 2013). V živote človeka majú farby veľký význam, najmä z hľadiska psychologického. Podľa farieb, ktoré ľudia uprednostňujú, sa dá charakterizovať ich osobnosť, či momentálne rozpoloženie. Farby v priestore zasa dokážu regulovať výkon či únavu, farbami môžeme komunikovať s okolím, môžeme ľudí priťahovať, alebo ich vystríhať.

Predstavenie deťom sprostredkúva originálne stretnutie s farbami. Prostredníctvom hercov spoznávajú rôzne materiály a skutočné predmety. Herec vychádza z reakcií batoliat, kedy najdôležitejším momentom sa stáva moment kontaktu. Dieťa má možnosť chytiť všetko, čo v rukách drží aj herec, môže sa po priestore pohybovať, môže komunikovať, môže sa hrať, … a na záver dostane farbičky, ktorými si načmára svoje vlastné farebné videnie sveta. Ubezpečujeme rodičov, že farebný, pomaľovaný a pokreslený zostane len herec.

Farbatolárium (2013)
Výprava: Františka Fehérová, a. h.
Režijná spolupráca: Marián Pecko
Dramaturgia: Lea Vitkovská
Scenár a réžia: Monika Kováčová, a. h.
Na Stanici zahrá: Peter Butkovský

Predstavenie je určené pre deti od 10 mesiacov do 3 rokov.
Vstupné 2,50 € / osoba alebo osôbka.
Limitovaná kapacita publika, svoje miesta si prosím vopred rezervujte: 0948 344 606, rezervacie@stanica.sk. Rezervácie garantujeme 15 min pred začiatkom predstavenia, neskôr môžu prepadnúť v prospech ďalších záujemcov. Ďakujeme za pochopenie.

Bábkové divadlo na RázcestíBábkové divadlo na Rázcestí je profesionálna divadelná scéna pôsobiaca v Banskej Bystrici. Ako prvé divadlo na Slovensku uviedlo zatiaľ trojdielny divadelný projekt pre batoľatá a ich rodičov s názvom Batolárium. Tieto unikátne stretnutia predstavujú dieťaťu vo veľmi útlom veku svet divadla stvorený zo živej hudby, zvukov, hlasov, pohybov aj dotykov.

Tagged as: , , , , , , ,

Nie je možné pridávať komentáre.

Real Time Web Analytics Real Time Web Analytics