Ako vychovávame novú generáciu ilustrátorov

V rámci zaostrenia na ilustráciu v detských ateliéroch nás cez víkend 8. – 9. februára navštívila Daniela Olejníková, ilustrátorka a autorka (nielen) detských knižiek. V grafickej dielni počas obidvoch dní vládla veľmi príjemná atmosféra a pracovné nasadenie bolo priam ukážkové. Bodaj by nie, veď išlo o život. Deti mali vymyslieť liek pre Vĺčika, ktorý ho vylieči z choroby zvanej Deža-vú. Recept mali malí účastníci vyryť do linorytu. Danka účastníkov workshopu zoznámila s troma spôsobmi vyrývania a potom sa všetci pustili do práce. Najprv sa vymýšľali a navrhovali tajomné prísady.
Ilustrátorské sympózium s Danielou OlejníkovouKeďže na našej Stanici sa neustále niečo deje a sobotné popoludnie nebolo výnimkou, v našej podkrovnej divadelnej sále sa objavili divadelníci - prišli ZkuFraVon a tak išli naši mladí ilustrátori v rámci oddychu S vajcom na vandrovku. Po prestávke sa vrátili spať k práci. Preniesli svoje liečivé prísady na linoleum a začali vyrývať. Technika bola náročná, každý pracoval skoro bez slova, rydlom sa bodli len piati z 10 rytcov. Recepty pre Vĺčika cez noc odstáli a v nedeľu sa lis takmer nezastavil. Práce sa naozaj vydarili, každý účastník si domov hrdo a s úsmevom niesol recept na svoj zázračný liek a lektori sa už teraz tešia na ďalšie ilustrátorské sympózium.
Ilustrátorské sympózium s Danielou OlejníkovouTýmto workshopom sme začali cyklus ilustrátorských dielní, ktorým chceme priblížiť mladým záujemcom umenie ilustrovať rôznymi grafickými technikami a spropagovať práce mladých slovenských a českých ilustrátorov.


foto: dusand

Celoročný Projekt Ateliéry 2014 - zaostrené na ilustráciu podporilo Ministerstvo kultúry Slovenskej republiky.

Tagged as:

Nie je možné pridávať komentáre.

Real Time Web Analytics Real Time Web Analytics