Uurob si sám: Zoetrop
rodinný workshop
sobota 25. 1. 2014, 10.00

ZoetropUurob si sám je nový cyklus „kutilských“ workshopov, ktoré pre nás pripravuje rodinná grafická dielňa Uutěrky (Martin, Pavla a Metoděj, www.uuterky.net). Momentálne sa ich pracovisko nachádza v podzemnej dielni na Stanici. Uutěrky vždy pripravia polotovar výrobku a vy si ho potom s ich pomocou dokončíte - napríklad vyrobíte hračku, zošijete knižku alebo natlačíte pexeso technikou sieťotlače. V programe ich nájdete vždy raz do mesiaca, a bude to v sobotu predpoludním.

Na prvom stretnutí si vyrobíme špeciálny prístroj s ešte špeciálnejším názvom - ZOETROP. Nahradí vám televízor. O čo ide? ZOETROP je predchodcom animácie, je to mechanická hračka, s ktorou sa ľudia hrali, skôr, ako vznikol hraný film. Zoetrop tvorí otočný bubon se štrbinami po obvode. Vo vnútri je vložený pás s obrázkami. Keď bubon roztočíme a dívame sa cez štrbiny, uvidíme plynulý pohyb - animáciu. My si na workshope vyrobíme presne takýto prístroj a potom si každý účastník nakreslí aj vlastnú krátku animáciu.

zoetrop1-2

Aktivity sú vhodné pre deti od 5 rokov, ideálne v sprievode rodiča, alebo šikovného starého rodiča. Nie je nutné sa dopredu prihlasovať, príďte sa rovno pozrieť!

Poplatok za dielňu: 5,00 € / dieťa
Info: mjk@cmail.cz, 0949 849 378

Tagged as: , , , , ,

Nie je možné pridávať komentáre.

Real Time Web Analytics Real Time Web Analytics