No Pavarotti (Cz), 2 Horses Too Many (Cz), Möbius
koncert
nedeľa 6. 10. 2013, 20.00

No PavarottiZa menom No Pavarotti sa skrývajú dvaja hudobníci z okruhu vydavateľstva KLaNGundKRaCH: k!amm a Rouilleux. Ich z veľkej časti improvizovaná hudba, skladajúca sa z gitarových a klávesových plôch, elektronického šumu a hlasu oboch protagonistov, sa dá popísať ako mix drone-ambientu, noise, post-psychedélie a popu, ktorých spoločný, rôzne deformovaný priestor tvorí predovšetkým ozvena. Zdanlivé protipóly ako agresia a ambient alebo pop a experiment sa stávajú rohmi jedinej vhodne ozvučenej miestnosti. Zvuk tejto hudby sa nikdy celkom nevzdáva lenivosti, ale prirodzene sa rozlieha.

2 Horses Too Many je nové duo na pražskej scéne voľnej improvizácie dvich dychárov Patrik Pelikán a Petr Vrba. Patrik Pelikán sa zameriava na plátkové dychové nástroje (altsaxofón, soprán saxofón a klarinet), elektroniku a objekty. Petr Vrba sa na scéne voľnej improvizácie objavil v roku 2005. Vďaka jeho neúnavnému objavovaniu neidiomatickej improvizáce pomocou trúbky, klarinetu, vibrujúcich reproduktorov, krájačov na vajíčka, piezzo mikrofónov atď. sa stal jedným z najaktívnejších experimentálnych hudobníkov v Prahe.

Möbius je dvojica mladých Žilinčanov vychádzajúcich z punkovej subkultúry, ktorí sa vzhliadli v nekompromisnom poňatí sludge/drone/doom muziky v rýdzo inštrumentálnej forme. Do maximálne razantných pomalých úderov bicích sa ozývajú raz mohutné gitarové riffy, inokedy drone mrazenie alebo zvláštne melódie dotvorené gitarovými efektmi.

klangundkrach.net/no.pavarotti
mobiusdoom.bandcamp.com
www.analogfreaks.net

Vstupné: 4,00 / 3,00 € (dospelí / študenti)

Tagged as: , , , , , , , , , , ,

Nie je možné pridávať komentáre.

Real Time Web Analytics Real Time Web Analytics