Living Underground 9: Žoldnieri architektúry
prednášky a workshop
pondelok – sobota, 5. – 10. 8. 2013

Je málo architektov a dizajnérov, ktorí rozumejú nezávislým kultúrnym centrám. Práve takí prídu na Stanicu, aby pracovali pre ľudí zo slovenskej siete Anténa a medzinárodnej Trans Europe Halles.

stanica architecture IDs

Profesionáli budú počas jedného týždňa bezplatne dizajnovať a projektovať návrhy pre jednotlivé kultúrne centrá vďaka podpore projektu Engine Room Europe financovaného Európskou komisiou a Ministerstvom kultúry SR.
Počas stretnutia budú spolupracovať architekti s kultúrnymi manažérmi z centier Tabačka Kulturfabrik (Košice), Divadlo Pôtoň (Bátovce), Nástupište 1 – 12 (Topoľčany), Hidepark (Nitra), Projekt bunka (Nitra). Zo zahraničia sa zúčastnia AKTIV Art Centre (Srbsko) a Ateneu Santboià (Španielsko).
Okrem tvorenia a diskutovania budú účastníci a lídri workshopu fyzicky pracovať na úprave záhrady a interiéru Stanice.

Lídri:
Peter Lényi, architekt a vedúci výskumu architektúry centier Trans Europe Halles
Peter Liška, grafický dizajnér
Tomáš Dupkala, architekt
Michal Marcinov, záhradný architekt
Róbert Blaško a Marek Adamov, kultúrni manažéri
Anna Grega (Austrália), expert na tému rozvoja publika
diy1

PREDNÁŠKY PRE VEREJNOSŤ
Prednáška architekta Petra Lényiho: TEH DESIGN BOOK, v pondelok 5. augusta o 17:00 (vstup voľný), v rámci ktorej odprezentuje výsledky 2-ročného výskumu architektúry nezávislých kultúrnych centier z celej Európy zo siete Trans Europe Halles.

Prednáška grafického dizajnéra Petra Biľaka: HĹBKA A ŠÍRKA, v stredu 7. augusta o 19:00 (môžete zaplatiť dobrovoľné výstupné - ľubovoľnú sumu pri odchode z prednášky). Naša doba vyzdvihuje expertov a oceňuje čoraz užšiu špecializáciu. Peter Biľak však tvrdí, že tento prístup môže byť príliš obmedzujúci. To, že široký záber pôsobenia môže kreatívnu prácu posilniť, ukáže na svojej práci v oblasti typografie, jazyka, tanca alebo tvorby časopisu. Viac info tu.

S3 gallery made out of shipping containers

Podpora:

Tagged as: , , , , , , ,

Nie je možné pridávať komentáre.

Real Time Web Analytics Real Time Web Analytics