Fest Anča 2013
medzinárodný festival animovaných filmov
štvrtok – nedeľa, 27. – 30. 6. 2013

Fest Anča 2013Zo Žiliny sa opäť stane „mekka“ animovaného filmu. Od 27. do 30. júna 2013 oslávime začiatok prázdnin v spoločnosti skvelých animákov, animátorov, hudobníkov a ďalších zaujímavých osobností na Medzinárodnom festivale animovaných filmov Fest Anča.

Už tradične sa hlavné dianie sústredí na Stanici, kde návštevníci môžu rozložiť svoje stany v mestečku, ktoré je v bezprostrednej blízkosti projekcií, workshopov, koncertov, Animation Karaoke Battle a vôbec celého multimediálneho programu.

Z archívu tentoraz vyberie Fest Anča filmy velikána slovenského animovaného sveta Viktora Kubala, napríklad snímku Zbojník Jurko alebo drámu Krvavá pani, ktorá vznikla na motívy legendy o Bátoryčke. Na Stanici budete mať príležitosť uvidieť aj všetky filmy v súťaži.

Okrem výborných animákov sa môžete tešiť na vystúpenie šarmantných provokatérok Čokovoko, legendárneho rapera Veca či majstra zvukových miniatúr Karaoke Tundra. Za gramcami budú lámať beaty Emo Noiz Boys a Palo Čejka alias DJ Reverend.

Celovečerné filmy sa premietnu aj v kinosále Ster Century Cinemas. Za zmienku stojí temná dlhometrážna komédia Dnes je krásny deň (It´s Such a Beautiful Day) kultového animátora Dona Hertzfeldta, ktorý má na konte nomináciu na Oscara. Ďalšou výbornou záležitosťou je celovečerák Vrásky (Arrugas) od Ignacia Ferrerasa natočený podľa rovnomenného komiksu Paca Rocu. Nedá sa nespomenúť unikátny film Chrisa Sullivana V zajatí duchov (Consuming Spirits), ktorý vznikal 15 rokov.

Určite za zmienku stoja aj zaujímaví hostia, s ktorými sa môžete osobne stretnúť nielen na Stanici, ale aj na prednáškach v Mestskom divadle Žilina. Napríklad česká výtvarníčka, scenáristka a režisérka Michaela Pavlátová, ktorá s filmom Řeči, řeči, řeči bola nominovaná na Oscara a snímka Repete jej zas priniesla Zlatého medveďa. Paul Mumford porozpráva o experimentálnej tvorbe živej animácie. Čerešničkou na Aničke bude osobná účasť producenta a scenáristu Simpsonovcov Mikea Reissa, ktorý predstaví na Fest Anči svoju povestnú show Simpsons Backstage Tour.

Podrobný program nájdete na oficiálnej stránke festivalu www.festanca.sk.

Permanentka v predpredaji: 18,00 / 10,00 € (dospelí / študenti)
Permanentka na mieste: 22,00 / 14,00 € (dospelí / študenti)
Permanentka pre študentov animácie: 10,00 €
* po predložení platného potvrdenia o návšteve školy alebo indexu
Jednodňový lístok: 8,00 €, večerný lístok od 20.00: 5,00 €, doobedňajšie a nedeľné lístky: 2,00 €
Jednodňové rodinné vstupné: 18,00 € (2 dospelí a veľa detí)
*každý ďalší deň po predložení starej permanentky 50 % zľava
Deti do 7 rokov, seniori a ZŤP* zdarma
*ZŤPS – povinný sprievod sa musí preukázať platným preukazom

Návštevníci, ktorí si kúpili permanentku (jednodňovú alebo celofestivalovú), majú možnosť využiť stanové mestečko v areáli Stanice Žilina-Záriečie.

Predpredaj: ticketportal.sk

Tagged as: , , , ,

Nie je možné pridávať komentáre.

Real Time Web Analytics Real Time Web Analytics