Kurzy a dielne na Stanici - dni otvorených dverí a prijímacie pohovory
pondelok - piatok, 3. - 7. 6. 2013

8284088098_0352943636_z-18250067614_61c05d33f1_z8408866791_88a31f64fd_z8493012594_2f5d8f8380_zDvere našich kurzov-dielní-ateliérov sú pre vás vždy otvorené, v prvom júnovom týždni a vlastne aj v celom mesiaci jún ešte o čosi viac. Uzatvárame a hodnotíme sezónu 2012/13 a začíname modelovať sezónu, ktorá príde po prázdninách. Ak máte záujem do toho vstúpiť- či už ako aktívni žiaci, ktorí si navrhnú vlastný kurz, či ako učitelia, ktorí by sa tu v ďalšej sezóne chceli realizovať - teraz je správny čas našich prijímacích pohovorov.

Čo v budúcej sezóne ostáva.

  • Ostane toho viac než dosť!: pidipondelky, výtvarka, filmové dielne, grafika, knižná dielňa, divadelný krúžok, klub pletenia, detské sympóziá aj celá škála krátkodobých workshopov pre dospelých.
  • Naša “škola umenia” aj v najbližšej sezóne zostane “ľudová” a v neformálnej podobe - teda mimo siete školských zariadení - charakterizovaná otvorenosťou, flexibilitou, komunitným, takmer až rodinným prostredím a priamym kontaktom s umením, umelcami, súčasnou umeleckou produkciou a kultúrnym životom.
  • Pretrvá tiež priestorový limit - do začiatku najbližšej sezóny sa nám nepodarí priestory dielní prebudovať a rozšíriť, rozmýšľame nad ich efektívnejším usporiadaním.

Čo sa zmení..

  • Ak ste v zozname toho, čo ostáva, márne hľadali keramiku, ste na správnej stope najväčšej zmeny. Po rokoch spolunažívania keramiky a grafiky v jednej dielni, sme uznali, že im to spolu naozaj nesvedčí a rozhodli sme sa dielňu upraviť na výlučne grafickú. Keramickú výbavičku však momentálne nemáme kam umiestniť a preto jej na minimálne rok budeme hľadať náhradné priestory - pravdepodobne mimo Stanice. Kto chce ešte rýchlo využiť vypaľovaciu pec, alebo vyskúšať celkom nový hrnčiarsky kruh, môže využiť dva intenzívne mesiace s hlinou (jún a júl), ktoré pripravuje Natalie Novik - naša bývalá bieloruská dobrovoľníčka, ktorá si pobyt na Slovensku predĺžila a realizuje projekt týkajúci sa hrnčiarstva (natalie@stanica.sk, 0944 329 628). Po lete totiž za keramikou budete musieť dochádzať na iné, zatiaľ neznáme miesto - (až na jeseň dáme vedieť, kam sme pec umiesnili).  Zmena bude dočasná a veríme, že návrat keramiky na Stanicu nepotrvá veky.
  • V podzemnej dielni Stanica spojí sily so značkou Uutěrky, vlády sa ujme Martin Krkošek a dotiahneme to na úplne útulné grafické štúdio. Tešíme sa!
  • Program v hornom “pidi”ateliéri by mal byť pestrý a bohatý - dumáme nad tým ako to celé usporiadať, aby to bolo pre návštevníka (a koniec koncov aj pre nás) lákavé i praktické. Okrem úspešných pidipondelkov rozmýšľame aj nad ďalšími tematickými dňami - s vopred oznámeným programom - a tak nás možno čakajú napr. filmové a filmovacie utorky, výtvarné stredy a ktovieaké štvrtky? .. Jednotlivé  dni budú mať v rukách nielen jednotlivci, ale hlavne malé tímy špecializovaných lektorov.

… neprezradili sme všetko, veľa ešte môžete ovplyvniť aj vy, ak sa v júni ozvete.

Kurzy/ dielne/ ateliéry budú otvorené pre verejnosť v týždni od 3. do 7. júna 2013. Pri návšteve sa riaďte platným rozvrhom kurzov, alebo si ju vopred telefonicky dohodnite. Kontaktovať v tejto veci nás môžete aj v priebehu celého mesiaca jún.

Prihlášky a registrácia záujemcov, ktorí sa chcú informovať o budúcej sezóne alebo rezervovať svoje miesta v dielňach: Martu Hlavajová, martu@stanica.sk, 0949 354 582

Registrácia záujemcov o lektorovanie a vedenie kurzov v sezóne 2013/14: Hana Hudcovičová Lukšů, hanka@stanica.sk, 0907 178 756

Tagged as: , , , , ,

Nie je možné pridávať komentáre.

Real Time Web Analytics Real Time Web Analytics