Fest Anča fičí
projekcia
utorok 7. 5. 2013, 19.00

SnępowinaViete, že na Fest Anču prídu Simpsonovci? Koľko filmov sa prihlásilo a koľko z nich postúpilo do súťaže? Kto bude tento rok v porote? V rámci warm-up najväčšieho slovenského animovaného festivalu vám jeho zástupcovia premietnu víťazné filmy z minulého ročníka, podrobnejšie predstavia tohtoročný program a môžete sa zapojiť do súťaže o festivalové vstupenky.

Sekcia Best of Fest Anča 2012 predstaví víťazné filmy, ktoré vybrala medzinárodná porota v zložení Frank Braun (SWI), Zuzana Gindl-Tatárová (SK), Anna Solanas (ESP) pre Anča Award a Anča Student Award a Noro Držiak (SK), Alexandr Jančík (CZ), Johnny Kelly (IR) pre Anča Music Video.

Hlavnú cenu Anča Award získal poľský animovaný film Marty Pajek Snová šnúra (Snępowina). Čestné uznanie sa ušlo filmom Ach, Willy (Oh Willy) v réžii Emmy De Swaef a Marca Jamesa Roelsa z Belgicka a Veľký dom (Suur maja) režiséra Kristjana Holma z Estónska.

Po prvýkrát bola udelená špeciálna cena Anča Student Award filmu O rôznych druhoch papiera (De riz ou d’Armenie) režisérskeho tímu Samy Barras, Romain Blondelle, Hélène Marchal a Céline Seillé z Francúzska. Aj v tomto prípade udelila čestné uznanie, a síce filmu BAKA!! Immanuela Wagnera zo Švajčiarska.

Cenu Anča Music Video Award za najlepší videoklip získala Kôpka (Mound) režisérky Allison Schulnik z USA.

www.festanca.sk

Vstupné: 3,00 / 2,00 € (dospelí / študenti)

Tagged as: , , , , , , , , ,

Nie je možné pridávať komentáre.

Real Time Web Analytics Real Time Web Analytics