Longital – Muzika Akustika Tour
koncert
piatok 19. 4. 2013, 20.00

Longital by Gregory MichenaudBratislavská hudobná dvojica Shina a Daniel Salontay sa vo svojom hudobnom projekte Longital sa doteraz venovala hlavne netradičnému prepájaniu pesničiek a elektroniky. V koncertnom programe Muzika Akustika Tour 2013 predstaví nový akustický program.

Longital tvoria pulzujúcu energickú hudbu plnú dynamických zvratov. Piesne v textoch zasahujú do najhlbších miest ľudskej duše a hovoria o jej putovaní tu vo svete. Ženský a mužský vokál sa prepletajú, chvíľu znejú spolu, chvíľami každý za seba, gitara sa pohybuje vo všetkých možných polohách od minimalistických verklíkov až po náročné jazzové improvizácie, k tomu sa pripája krásny zvuk slákov hraných na gitare aj basgitare a obzvlášť ten zasiahne úplne najspodnejšie sonické hĺbky. V novom programe sa objaví zvuk vibrafónu a klavíra v podaní Stroona. Na veľkom plátne sa za kapelou odvíja nevšedný farebný vizuálny príbeh v podaní VJ K_freak.

Skupina Longital už trinásť rokov prekračuje hranice hudobných žánrov i slovenského hudobného teritória. Odohrali stovky koncertov v kluboch a na festivaloch v 12 krajinách Európy, v USA i v Kanade. V roku 2013 skupinu čaká komponovanie hudby do animovaného filmu Sneh režisérky Ivany Šebestovej, spolupráca s Viliamom Klimáčkom na muzikáli Bubliny v betóne pre tanečné divadlo Elle Danse, aktuálne akustické turné pod názvom Muzika Akustika Tour 2013 a na jeseň prvé ázijské turné.

Longital má na konte deväť albumov a dve hudobné ceny. Okrem koncertov a albumov je Longital prizývaný k hudobnej spolupráci na pôvodných filmových dielach a divadelných hrách v Čechách (divadlo Continuo) a na Slovensku (divadlo Gunagu, Štúdio Tanca).

Hostia a spolupracovníci

Ku Longital sa v ostatnej dobe pridal aj špeciálny hosť Stroon, vlastným menom Dalibor Kocián ktorý hrá na vibrafóne, preparovanom klavíri a perkusiách. Stroon je mladý umelec aktívny v súčasnej vážnej hudbe v projekte Cluster Ensemble. Zároveň je autorom dvoch progresívnych elektronických albumov a hosťuje aj v skupine Puding Pani Elvisovej. V programe Longital Muzika Akustika sa prejaví ako citlivý spoluhráč čerpajúci z minimalizmu, jazzu a súčasnej vážnej hudby.

VJ K_freak, vlastným menom Martin Piterka sa stará o vizuálne dokreslenie hudby vo forme živej projekcie na veľké plátno umiestnené za pódiom a na objekty na pódiu (na Stanici aj biele krídlo). Archívne zábery z ciest Longital sú spracované interaktívne do živých obrazov podporujúcich imaginatívnu hudbu zoskupenia.

www.longital.com

Vstupné v predpredaji: 6,00 / 4,00 € (dospelí / študenti)
Vstupné na mieste: 7,00 / 5,00 €
Rezervácia vstupeniek: rezervacie@stanica.sk, 041 - 56 23 564

Tagged as: , , , ,

Nie je možné pridávať komentáre.

Real Time Web Analytics Real Time Web Analytics