Vzdelávacie programy Stanice pre stredné školy na mesiac FEBRUÁR a MAREC 2013

Vo februári a marci môžu učitelia ešte stále so školami navštíviť projekcie festivalu Jeden svet, čaká na nich i informatívne stretnutie o umeleckých programoch, ktoré ponúkajú sesterské inštitúcie Stanice, pre študentov máme nový Tip pre ná(sť)ročného diváka a sprostredkúvame i nevšednú exkurziu do Knihárskej dielne Lidy Mlichovej. V polovici marca môžu navštíviť i divadelnú hru Naruby. Viac čítajte v nasledujúcich riadkoch.

naruby-3-foto-mili-vigerova1V piatok 15. marca ponúkame o 10.00 hod. návštevu divadelného predstavenia Naruby. Ide o najnovšiu hru divadelného súboru NoMantinels, ktorý sa ako jediný na Slovensku venuje LGBTI tematike a so svojimi predstaveniami cestuje po celom Slovensku. Stanicu navštívi ako súčasť programu Filmového festivalu Inakosti, ktorý prebehne v Žiline 15.-17. marca.
Návštevou sprostredkujete študentom tému LGBTI menšín, porozprávate sa o stereotypoch a predsudkoch, ktoré sú v spoločnosti zviazané s neheterosexuálnymi ľuďmi a otvoríte ich ku tolerancii k inakosti. Súbor sa predstavením snaží formovať divákov a poskytnúť im reálnejší obraz o živote týchto ľudí.
Kapacita sály je 60 študentov. Cena za študenta 2 €. Viac o hre tu.

projekcia_1Celé dva januárové týždne sme na Stanici hostili žiakov a študentov základných a stredných škôl a púšťali im projekcie z festivalu Jeden svet. Všetci tí, ktorí filmy nestihli, ale radi by si pozreli v tomto školskom polroku pútavý dokument o aktuálnych témach súčasného sveta a porozprávali sa o ňom, majú možnosť dohodnúť si termín a prísť na projekciu aj v ďalších mesiacoch. Z ponuky dokumentov vyberajte tu.
Organizované projekcie pre žiakov (6. - 9. ročníka) i študentov sú za symbolických 0,50 € na osobu, ktoré poputujú na podporu projektov občianskeho združenia Človek v ohrození. Prijímame i platné kultúrne poukazy. Kapacita sály je max. 60 žiakov.

Ak hľadáte pre svojich študentov aktivitu šitú im na mieru a jedno poobedie, možno vás osloví práve jeden z umeleckých workshopov, ktoré na Stanici vedú kvalifikovaní lektori: kníhväzba a práca s papierom, sieťotlač a zážitková fotografia. Workshopy hravou a výchovnou formou približujú umenie, študenti sa dozvedia a osvoja potrebné základy jednotlivých techník a zaručene ich to bude baviť. Prihlasujte sa v skupinách, cena min. 15 € za skupinu.

synagoga_skolyNa marec sme pripravili stretnutie Staničného vzdelávacieho oddelenia s učiteľmi a pedagógmi základných a stredných škôl - Umenie nás baví. Uskutoční sa 26. a 27. marca v poobedňajších hodinách. Zúčastnení navštívia priestory Novej synagógy/Kunsthalle a galérie Plusmínusnula a za pomoci pripravenej prezentácie im budú predstavené aktivity, ktorých sa školáci počas vyučovania môžu zúčastniť. Rôznorodé prednášky a cvičenia pripravené pre mladé publikum sú zamerané predovšetkým na súčasné umenie a cestu diváka k nemu.
Prihlasovať sa môžete na anna@stanica.sk. Utorok 26. marec je termín stretnutia pre stredoškolských učiteľov, jedna skupina môže obsahovať max. 15 ľudí. Budeme radi, ak z čo najväčšieho počtu škôl bude zastúpený aspoň po jeden učiteľ.

Inšpirujte svojich žiakov a povedzte im o tipe pre ná(sť)ročného diváka!
Pre študentov, ktorým nestačí navštíviť Stanicu len so spolužiakmi, prinášame špeciálny tip ná(sť)ročného diváka. Ide o osobitne zvolený tip dramaturgov Stanice – jedného predstavenia v mesiaci, ktoré je obzvlášť vhodné pre návštevu a vzhliadnutie mladému divákovi. Viac tu.

kniharska_dielna_mlichovaNie všetci Žilinčania vedia, že v ich meste sa nachádza jedno z nevšedných a jedinečných miest, ktoré nadväzuje na dlhú remeselnícku tradíciu jednej knihárskej rodiny – Knihárska dielňa Lidy Mlichovej. Ak chcete pre svoju triedu sprostredkovať zaujímavý zážitok, objednajte si exkurziu priamo do nej. Dozviete sa tajomstvá ručnej knihárskej výroby, uvidíte vznik knižných väzieb v priamom prenose a dozviete sa mnoho zaujímavých podrobností o zhotovení kníh od zakladateľky dielne, pani Lidy Mlichovej.
Exkurziu si objednávajte v skupinách, jedna skupina max. 10 žiakov plus pedagóg, trvanie 40 min., cena 15 € za skupinu. Kontakt: Natalie Novik, ktorá v knižnej dielni asistuje: 0944 329 628, natalie@stanica.sk (nezľaknite sa jej príjemného ruského akcentu, alebo skúste komunikovať po anglicky). Viac informácií: www.kniharskadielna.sk

Ak máte záujem, vyberte si z ponuky vzdelávacích programov a dohodnite si s nami konkrétny termín. Kontakt: Anna Bárdyová, 0902 521 366, anna@stanica.sk

Tagged as: , , , , , , , , ,

Nie je možné pridávať komentáre.

Real Time Web Analytics Real Time Web Analytics