Žilinský literárny festival 2012
streda – sobota, 10. - 13. 10. 2012

Žilinský literárny festival 2012S babím letom už tradične nadchádza v Žiline čas literárneho festivalu. Deviaty krát budú mať návštevníci možnosť stretnúť sa s osvedčenými menami, novými titulmi, problémovými témami, množstvom otázok, príjemnou atmosférou, bohémskosťou i jednoduchosťou hostí, špecifickými chvíľami zažitého. Toto všetko nájdu na festivalových miestach, i tu na Stanici a to konkrétne - v žánrovo rôznorodom programe, ktorý sa tento rok točí okolo témy „lokál”.

Nechajte si objasniť výber témy a pozvať sa na festival od jedného z organizátorov, Janka Ničíka z Artfora:
„…Tak sa stalo, že sme si v Žiline povedali: tento rok urobíme festival so žilinským tímom, žilinskými zdrojmi a témou deviateho ročníka Žilinského literárneho festivalu bude slovo „lokál”. Tí, čo si pri započutí tohto slova predstavia útulnú krčmičku, výčap alebo akékoľvek iné pohostinské zariadenie, majú samozrejme správnu predstavu, nesmú však zabudnúť, že slovo lokál má aj iné významy. Lokál je 6. pád slovenčiny, kto si to nepamätá zo základnej školy: o kom? o čom?. Lokál je však v slovenčine najmä hovorový výraz pre niečo miestne, domáce. Neviem ako vy, ale my máme radi lokálne špeciality. Môžu byť niekedy pikantnejšie, sladšie alebo slanšie ako veci, ktoré ponúka okolitý čoraz viac unifikovaný svet. Nárečia, lokálne lahôdky aj obyčajné odbočenia od zaužívaných noriem robia svet zaujímavejším a stojí za to vynakladať energiu, čas a peniaze na ich zachovanie.

Do skorého videnia.

Program akcií na Stanici nájdete na našej webstránke, všetko ostatné hľadajte na oficiálnej stránke festivalu www.zlf.sk.

Tagged as: , , , , , , , , ,

Nie je možné pridávať komentáre.

Real Time Web Analytics Real Time Web Analytics