The Geordie Approach (No, Uk), Amy Knoles (Us)
koncert
štvrtok 25. 10. 2012, 20.00

Upozornenie! Amy Knoles žiaľ z vážnych rodinných dôvodov nevystúpi. Držíme palce a ako čiastočnú satisfakciu znižujeme vstupné na koncert The Geordie Approach o 1 €.

The Geordie Approach foto (c) Karina GytreV skupine The Geordie Approach spojili svoje sily nórski hudobníci Petter Frost Fadnes (altsaxofón, elektronika), Ståle Birkeland (bicie) a anglický gitarista Chris Sharkey. Toto nekompromisné trio tvorí hudbu v rámci nespútaných improvizačných štruktúr, ku ktorým pridáva prekvapujúco široké spektrum príchutí dopĺňajúcich výsledný zvuk. Skladby, ktoré produkujú, sú často protichodné vo forme, pohybujúc sa medzi melódiou a hlukom, ambientnými groovmi a abstraktnými štruktúrami. Výsledkom je slovami ťažko definovateľná zmes free-jazzu, avant-rocku a noise-funku.

Amy Knoles je špičková hráčka na klasickú i digitálnu marimbu, vibrafón, rozličné bicie nástroje a perkusie, živú MIDI elektroniku, je však zároveň mimoriadne invenčnou skladateľkou, dirigentkou a autorkou pozoruhodných umeleckých intermediálnych projektov. Už viac ako dvadsaťpäť rokov vedie prominentné, avantgardné komorné hudobné teleso The California Ear Unit. Okrem sólovej tvorby a hry vo vlastných zoskupeniach Squint, Basso Bongo spolupracovala s Quincy Jonesom, Wadada Leom Smithom, Fleom (z RHCP) a (na)hráva s hudobnými telesami ako Los Angeles Philharmonic New Music Group, Ensemble Modern of Frankfurt, Kronos Quartet, New York´s Bang on Can All Stars, the Paul Dresher Ensemble a i. Na aktuálnych koncertoch premiérovo prezentuje svoju najnovšiu tvorbu.

http://thegeordieapproach.com
http://amyknoles.org

Vstupné: 5,00 / 3,00 € 4,00 / 2,00 € (dospelí / študenti)

Podpora:

Tagged as: , , , , , ,

Nie je možné pridávať komentáre.

Real Time Web Analytics Real Time Web Analytics