Preßburger Klezmer Band
benefičný koncert v ortodoxnej synagóge
streda 31. 10. 2012, 19.00

Ortodoxná synagóga, Dlabačova ul.Takmer do roka a do dňa odohrá bratislavské hudobné zoskupenie Preßburger Klezmer Band, inšpirujúce sa emotívnou a tanečnou hudbou zo strednej a východnej Európy známou ako klezmer, ďalší koncert v malej ortodoxnej synagóge na Dlabačovej ulici.

Synagóga stále slúži svojmu originálnemu účelu a okrem toho je miestom expozície judaík Múzea židovskej kultúry. V minulom roku sa nám podarilo tento priestor zapojiť do Noci literatúry (čítala tu Anna Šišková) a usporiadať tu aj spomínaný koncert. Ten dopadol na výbornú a preto bolo len otázkou času, kedy sa zopakuje. Nenechajte si ho ujsť a najmä - rezervujte si lístky vopred, kapacita nie je veľká a na mieste sa už vstupenky predávať nebudú. Naviac, celý výťažok zo vstupného poputuje do verejnej zbierky na rekonštrukciu Novej synagógy.

Preßburger Klezmer Band

Energický hudobný kokteil Preßburger Klezmer Band je namiešaný zo židovskej, z balkánskej a orientálnej hudby ako aj zo slovenského a cigánskeho folklóru – to všetko s esenciou súčasných štýlov ako jazz, rock, reggae a latino. Preßburger Klezmer Band patrí medzi popredných predstaviteľov európskej scény world music. Skupina od svojho vzniku absolvovala množstvo koncertov nielen na Slovensku (naposledy v Bratislave spolu so slávnymi The Klezmatics v projekte Stratené mesto), ale aj v Európe i zámorí, počnúc multižánrovými hudobnými festivalmi až po koncerty v kluboch a v klasických hudobných sálach, prinášajúc podmanivú interpretáciu známych i unikátnych piesní predovšetkým v jazyku jidiš, ale aj v slovenčine, angličtine a balkánskych jazykoch. Vyjadrujú aj strhujúcu emotívnosť a tanečnosť klezmerovej hudby. Preßburger Klezmer Band má na konte päť albumov.

Koncert v Žiline sa uskutoční v rámci projektu „Prebúdzame synagógy” s finančnou podporou Rady pre odškodnenie obetí holokaustu v SR a Úradu vlády SR, Program Kultúra národnostných menšín 2012. Organizujeme v spolupráci so Židovskou náboženskou obcou v Žiline.

www.klezmer.sk

Koncert je vypredaný.
Vstupné: 7,00 / 4,00 € (dospelí / študenti)
Predpredaj: Stanica Žilina-Záriečie (info o dostupnosti lístkov: 041 - 56 23 564)

Tagged as: , , , ,

Nie je možné pridávať komentáre.

Real Time Web Analytics Real Time Web Analytics