CieLaroque / Helene Weinzierl: Think Fish part 1
Strange Fish (David Hinton)
večer súčasného tanca (predstavenie a film)
pondelok 22. 10. 2012, 19.00

CieLaroque / Helene Weinzierl: Think Fish part 1

CieLaroque / Helene Weinzierl: Think Fish part 1

Tanečný duet o tom, čo všetko sa môže stať, ak sa dvaja ľudia na jednu tému pozerajú rozdielnym spôsobom. Komunikácia, ktorá vyústi až do absurdných foriem strácania a (ne)pochopenia sa navzájom.

Koncept a choreografia: Helene Weinzierl
Účinkujú: Juraj Korec, Emil Leeger
Hudba: Oliver Stotz

Rakúska choreografka Helene Weinzierl založila cieLaroque / Helene Weinzierl v roku 1995 po tom, čo tancovala viac ako desať rokov. Spoločnosť získala niekoľko ocenení a je jedným z najproduktívnejších súborov v rámci rakúskej tanečnej scény. Niektoré z produkcií sú spojením tanca a divadla, iné používajú výhradne čistý a intenzívny pohybový jazyk. V súčasnosti je práca súboru charakterizovaná ako interdisciplinárna, spolu s tvorbou videí. Väčšina produkcií sa zameriava na socio-politické závažné témy.

www.cielaroque.at

Strange Fish (David Hinton)

Filmová adaptácia predstavenia súboru DV8 Physical Theatre v spolupráci režiséra Davida Hintona s choreografom Lloydom Newsonom. Strange Fish je predstavením a filmom o prirodzenej ľudskej túžbe po láske, o hľadaní niekoho, koho je možné milovať a v koho sa dá veriť. Toto dielo je plné silných obrazov a čistej symboliky, je mixom trpkého humoru, náboženskej ikonografie a fyzikality, tak príznačnej pre tvorbu DV8 Physical Theatre, po ktorej súčasný európsky tanec vstúpil do novej etapy fyzického divadla.

Strange Fish – David Hinton / Uk / 1998 / 50 min

Scenár: David Hinton, Lloyd Newson
Hudba: Jocelyn Pook, Adrian Johnston
Hrajú: Kate Champion, Nigel Charnock, Jordi Cortés Molina a ďalší

Britský režisér David Hinton patrí k najuznávanejším režisérom v oblasti dance for camera – špecifickému žánru na hranici experimentálneho filmu, v ktorom je pohyb (tanec) inscenovaný priamo pre kameru. Pracoval s najslávnejšími súbormi súčasného tanca – fyzické divadlo DV8, Siobhan Davies, Wendy Houston alebo Russell Maliphant. Za svoje filmy získal niekoľko ocenení, napríklad Prix Italia za Strange Fish (1994) alebo hlavnú cenu na festivale Cinedans za snímku Nora (2010).

Vstupné: 5,00 / 3,00 € (dospelí / študenti)
Rezervácia vstupeniek: rezervacie@stanica.sk, 041 - 56 23 564

Tagged as: , , , , , , , , , ,

Nie je možné pridávať komentáre.

Real Time Web Analytics Real Time Web Analytics