Video Report: Niki Žveglič (časť 2/3)

Opäť zdravím, v druhej časti svojho reportu vám poviem, ako som sa dostal k editovaniu videa. Keď som bol mladší, nesedel som za počítačom, technológie mi boli cudzie. Nemal som mobil, nepozeral som TV, stále som bol vonku s kamarátmi, s mojou kapelou. Vlastne s kapelami, mal som ich niekoľko. A keď sa ma niekto spýtal, či som počul tú novú pesničku alebo či som videl henten nový film, vôbec som nevedel, o čom je reč. Ale neprekážalo mi to. Páčilo sa mi byť “old school punk”, ktorý sa rád zabáva a ide s ostatnými.

Koncert Puding Pani Elvisovej

Na strednej škole som začal organizovať koncerty, na fakulte som bol aktívny v študentskej organizácii, neskôr v miestnej mládežníckom spolku v mojom meste. Takže som organizova veľa podujatí a pochopil som, že ich propagácia a archivácia je pre ľudí dosť dôležitá. Aj keď išlo len o malú párty. Tak som si kúpil lacný vreckový foťák, s ktorým som začal fotiť akcie. Používal som automatické nastavenia, o ostatné funkcie som sa príliš nezaujímal. Potom som sa zúčastnil kurzu fotografovania, na ktorom som sa naučil používať aj pokročilé funkcie neprofesionálnych fotoaparátov. Na konci sme mali aj výstavu na hrade, výsledok workshopu ma veľmi tešil. Získal som nové poznatky.

Takže,.. konečne sa dostávam k videám… Veľa rokov sme ja a moji kamaráti v rámci spolku “Pizdun” organizovali punk rockové koncerty, výlety, párty, workshopy a festivaly… sme malá nezávislá organizácie. Tu sme si uvedomili, že fotky sú sranda, ale ľudia sú znudení, chcú viac, chcú videá - predovšetkým po koncertoch. Tak som išiel na ďalší kurz, na ktorom som sa začal učiť pracovať v Adobe PremierePro, v programe na editáciu videa. Je veľmi užitočné ísť na takéto školenia, pretože na nich sa učíte oveľa rýchlejšie ako sami doma. Samozrejme, môžete upravovať videá aj v jednoduchých programoch ako Movie Maker, ale pokročilejší softvér vám dáva viac možností. Takto som začal editovať videá pre seba a moju organizáciu. A s týmito znalosťami a skúsenosťami som prišiel do Žiliny.

Spolu s Natašou sme zorganizovali medzikultúrny večer slovinských a slovenských hudobníkov:

A tu môžete nájsť celý koncert:

V decembri bol v S2ke veľký koncert, hrali Midi Lidi a Puding Pani Elvisovej.

PPE piesne: Gramatika, Majkl Džeksn, Ďobkanie; Midi Lidi pieseň: Na Co Nesmíš Zapomenout.



Pár kamarátom sa veľmi páči tento koncert (Midi Lidi and Puding Pani Elvisovej), predovšetkým projekcie v S2 boli vynikajúce. Chceli vidieť viac materiálu z kazety, tak som na YouTube uploadol 57 minút a 28 sekúnd videa. Ak máte čas a záujem, tak kliknite sem.

Nakoniec si môžete pozrieť videá z foťáku, takže kvalita je trochu nižšia. Uvidíte akcie z minulého septembra - módna prehliadka na Mariánskom námestí, cyklojazda, Bicyklový orchester - koncert Bélaműhely z Maďarska a workshop.


Módna prehliadka Segrasegra, slávna skupina mladých dizajnérok z Prahy predstaví novú, ale aj staršiu kolekciu šiat, batohov, búnd a iných doplnkov určených pre cyklistov.

21. júla ma prišli navštíviť moji kamaráti zo Slovinska… vlastne boli na výlete zo Slovinska do Poľska, počas ktorého vystupovali na uliciach so svojou performance. Video z ich nízkorozpočtového stopovacieho výletu si môžete pozrieť tu (toto video som nerobil ja, len vám chcem sprostredkovať ich zážitok):

Čaute…

Mládež v akcii

Niki Žveglič (Slo), dobrovoľník na Stanici v rámci Európskej dobrovoľníckej služby programu EÚ Mládež v akcii.

Tagged as: , , , , , ,

Nie je možné pridávať komentáre.

Real Time Web Analytics Real Time Web Analytics