Jorge Dutor a Guillem Mont de Palol (Esp):
A prečo John Cage? (¿Y por qué John Cage?)
fyzické divadlo
sobota 29. 9. 2012, 19.00

A prečo John Cage? (Y por que John Cage?); Foto: Jordi SurribasBarcelonské divadlo Antic Teatre prichádza so svojou inscenáciou po prvýkrát na Slovensko. A prečo John Cage? je svieže a vtipné predstavenie dvoch performerov hrajúcich sa so zvukom, telesným prejavom a slovom, ktoré rozkladajú a skladajú do rôznych podôb, pričom to všetko spájajú s fyzickým prejavom. Výsledná bezvýznamovosť sa tak stáva účelom preniknúť do sféry zmyslov, súvislostí a vnímania predstavenia pomocou divákovej fantázie.

Koncept, choreografia, účinkujú: Jorge Dutor a Guillem Mont de Palol
Produkcia: Antic Teatre / Adriantic, Barcelona

BREAK A LEG, SHAKE A LEG, BAKE A LEG, BAKE AN EGG, TAKE A LEG,
PEG A LAKE, LEAP IN A LAKE, LEAP IN BED , LEAP AHEAD, HEAD FOR A
BREAK, MAKE A MATE, TAKE A BITE, BITE A MATE, BITE MY FACE, MAKE A
BREAK, TAKE A BREAK, TAKE A NAP!

A prečo John Cage? je divadelná štúdia zvukov a významov hovorenej reči, v ktorej sa využíva sila zvuku slov, zvuk ako štruktúra, ako cestujúca dynamika. Reč sa stáva viac zmyslovou ako významovou. Sama o sebe môže byť hocičím. Nie je dôležité čo hovoríme, ale ako to hovoríme, aké melodické a pohybové prostriedky používame na rozloženie textu, ktorý sa nesnaží byť veľavravný, naopak, chce byť bezvýznamný za účelom ponoriť a do predstavenia, do zmyslov, do vnímania a objavovania nových súvislostí na vlne imaginácie.

Antic Teatre je nezávislé kultúrne centrum sídliace v historickej budove z roku 1650 v centre Barcelony. Venuje sa nezávislému súčasnému divadlu, je centrom pre multidisciplinárne umenie nadväzujúce na výskum a rozvoj nového divadelného jazyka. Ich cieľom je podporiť a povzbudiť experiment, tvorivosť a produkciu, šíriť potenciál profesionálnych umelcov, presadzovať výskum nového jazyka tela a pohybu, novú dramaturgiu a nové technológie, ktoré sú v divadle menej zaužívané.

V zmysle podpory performerov v rámci nezávislej divadelnej scény je súčasťou divadla centrum pre tvorbu a výskum AdriAntic, priestor pre rezidenčné pobyty, kde vzniklo aj predstavenie A prečo John Cage?.

www.anticteatre.com

Vstupné: 5,00 / 3,00 € (dospelí / študenti)
Rezervácia vstupeniek: rezervacie@stanica.sk, 041 - 56 23 564

Predstavenie uvádzame v španielskom jazyku s anglickými a slovenskými titulkami.

Fotografie nájdete na našom flickri TU.

Tagged as: , , , , ,

Nie je možné pridávať komentáre.

Real Time Web Analytics Real Time Web Analytics