Večný svit nepoškvrnenej mysle (Michel Gondry)
letné kino
utorok 21. 8. 2012, 20.30

Večný svit nepoškvrnenej mysleTakmer detektívne, romanticko surrealistické sci-fi majstra snov, Michela Gondryho, majstrovsky narušuje časopriestorovú kontinuitu a nahrádza ju asociatívnym spájaním útržkov, ktoré pochádzajú z rôzných vrstiev pamäti. Rekonštrukcia vzťahu Joela a Clementine sa odvíja pospiatky. Excentrická Clementine sa rozhodne zbaviť Joela a začať odznova. K tomu jej pomôžu na experimentálnej klinike, kde jej vymažú pamäť. Joel situáciu rieši rovnako rázne. V jeho prípade sa však experiment lekárovi vymkne z rúk.

Gondryho réžia, plná vizuálnych nápadov a technických finesov, drží excentrický, prepletený scenár (mierne povedané chaos) Charlieho Kaufmana pevne na uzde. Vizuálna a inteligentná hra s našim vnútorným svetom sa stáva v hlave diváka labyrintom, kde pri každom zhliadnutí máte možnosť objavovať ďalšie a ďalšie vrstvy (nielen filmu). Určite jeden z najoriginálnejších filmov posledného storočia.

Večný svit nepoškvrnenej mysle (Eternal Sunshine of the Spotless Mind) – Michel Gondry / USA / 2004 / 108 min / české titulky

scenár: Charlie Kaufman

kamera: Ellen Kuras
strih: Valdis Óskarsdóttir
hudba: Jon Brion

hrajú: Jim Carey, Kate Winslet, Kirsten Dunst, Mark Ruffalo, Elijah Wood, Tom Wilkinson

Vstupné: 3,00 / 2,00 € (dospelí / študenti)

Tagged as: , , , , ,

Nie je možné pridávať komentáre.

Real Time Web Analytics Real Time Web Analytics