Osmdesát dopisů (Václav Kadrnka)
autorská projekcia
utorok 22. 5. 2012, 19.00

Osmdesát dopisůProjekcia filmu za osobnej účasti režiséra Václava Kadrnku. Jeden marcový deň roku 1987 v Československu inšpirovaný životom režiséra. Štrnásťročný Vašek vyráža so svojou matkou po úradoch, aby získali povolenie odcestovať za otcom, ktorý emigroval do Veľkej Británie. Na jednej strane mrazivá a zároveň duchovná atmosféra filmu je budovaná citlivou kamerou, detailnou prácou so zvukmi a autentickými výkonmi Zuzany Lapčíkovej a Martina Pavluša.

Film, ako netradičná reflexia 80. rokov, je zároveň zaujímavý produkčným počinom. Bol natočený bez akejkoľvek dotácie a Kadrnka si ho sám produkoval. Zázrak sa však neskončil a film odpremiéroval festival Berlinale. Výrazne autobiografický a minimalistický film z obdobia normalizácie označil časopis Cinepure za najpríjemnejšie prekvapenie posledných rokov. Jeho nadšenie a presvedčenie je neskutočne inšpirujúce.

Každý návštevník projekcie dostane nielen krásny filmový zážitok a možnosť diskusie s režisérom, ale aj jeden výtlačok časopisu KINEČKO, kde si budete môcť prečítať rozhovor s V. Kadrnkom.

Osmdesát dopisů - Václav Kadrnka / ČR / 2010 / 75 min

scenár: Jiří Soukup, Václav Kadrnka
hudba: Ondřej Krajnák
kamera: Braňo Pažitka
strih: Pavel Kolaja
produkcia: Simona Kadrnková, Štepán Gavenda, Václav Kadrnka
hrajú: Zuzana Lapčíková, Martin Pavlus, Gerald Turner, Andrea Miltner, Martin Vrtáček, Radoslav Sopík

Vstupné: 3,00 / 2,00 € (dospelí / študenti)

Fotografie nájdete na našom flickri TU.

Tagged as: , , , , ,

Nie je možné pridávať komentáre.

Real Time Web Analytics Real Time Web Analytics