Faust (Alexander Sokurov)
projekcia
utorok 20. 3. 2012, 19.00

FaustVeľmi zvláštny film je strhujúcou púťou do hĺbky duše a telesnosti, plnou poetických i drsných záberov. Naliehavo poukazuje na ľudské slabosti a chyby a znovuobjavuje Fausta ako hlboko ľudský príbeh. Hoci sa Sokurov nechal voľne inšpirovať Goetheho príbehom, známy mýtus o zapredaní duše diablovi radikálne reinterpretuje. Faust je mysliteľom a rebelom, avšak zároveň anonymným človekom z mäsa a kostí, ktorého ovládajú vnútorné pudy chamtivosti a chtivosti.

Po filmoch Moloch (o Hitlerovi), Taurus (Leninovi) a Slnko (Hirohitovi) je Faust záverečným dielom Sokurovovej tetralógie. Film získal ocenenie Zlatý lev za najlepší film na Medzinárodnom filmovom festival v Benátkach 2011.

Faust – Alexander Sokurov / Rusko / 2011 / 134 min.

Film uvádzame v nemčine s českými titulkami.

Týmto filmom začíname od marca novú programovú líniu – hraný film. V jej rámci budete mať možnosť stretnúť sa s klasickými, experimentálnymi, novými, napínavými, ale hlavne výbornými dielami, ktoré ovplyvnili, alebo majú možnosť ovplyvniť filmovú reč.

Vstupné: 3,00 / 2,00 € (dospelí / študenti)

Tagged as: , , , , , , ,

2 Komentáre

  1. Ocenil by som, keby k tým filmom dáva info či a s akými budú s titulkami.Nemám chuť sa prehnať do Žiliny na film, ktorému nebudem rozumieť. A tiež by nebolo odveci dávať do zátvorky okrem režiséra aj rok vydania filmu.

  2. Ahoj Duro, dnesny film je po nemecky s titulkami. Mas pravdu, musime si na to davat pozor, vacsinou to ale uz piseme. Resp. ak nepiseme, je to vzdy v slovensky zrozumitelnom jazyku alebo s titulkami. Marek

Real Time Web Analytics Real Time Web Analytics