No Business For Dogs (At, Us)
koncert
štvrtok 15. 12. 2011, 20.00

No Business For DogsBernharda Breuera a Judith Unterpertinger si môžete pamätať zo spoločného slovensko-rakúskeho improvizačného súboru don@u.com, ktorý sa u nás predstavil v marci s projektom Unpredictable Standards. Spolu so Stevenom Hessom a Alfredom Reiterom prichádzajú po úspešnom koncerte na festivale Wien Modern predstaviť aj na Stanicu čerstvý projekt, ktorému práve vychádza album Lovely Objects a ktorý znie dosť neobvyklo. Bicie a ďalšie perkusívne hrané objekty vytvárajú spolu s elektronikou pestrofarebnú, rytmickú, vzrušujúcu a novú hudbu, ktorá spája prvky z klasiky, rocku aj improvizovanej hudby.

„No Business For Dogs je kombináciou kľukatiacej sa improvizácie a vytváraním pevnej štruktúry, kombináciou usporiadaného chaosu a rozpadajúceho sa poriadku, subtílnej sily a dramatickej krehkosti. Neobvyklé použitie útrob klavíra a dvoch bicích vytvára silné a rezonujúce zvukové spektrum.

V skupine sa stretli citliví muzikanti hľadajúci neobjavené hudobné územia, bez obáv z toho, kam sa dostanú, či už to bude klasická (piesňová) štruktúra alebo výzva - doteraz - nepočutého. Perkusívny charakter nástrojov vedie k rytmicky pretkaným viacvrstvovým štruktúram, ktoré sú niekedy energicky pulzujúce, inokedy zas bizarne rozpletené, pričom stále nestrácajú svieži zvuk.

Nekompromisné napätie vo výraze a silné odhodlanie dodržať štruktúru je to, čo určuje dynamiku súhry protagonistov. Zo zdanlivého ticha alebo nepokoja sa náhle vynárajú nekonvenčné, no predsa zreteľné nápady, minimalistické alebo kvetnaté, redukované či bohaté.“

(Stephan Sperlich)

Slovenská premiéra.

No Business For Dogs

Juun (At) – útroby klavíra
Bernhard Breuer (At) – bicie
Steven Hess (Us) – bicie, elektronika
Alfred Reiter (At) – zvuk

www.juun.cc

Vstupné: 4,00 / 2,50 € (dospelí / študenti)

Tagged as: , , , , ,

Nie je možné pridávať komentáre.

Real Time Web Analytics Real Time Web Analytics