ON AIR v Bratislave
workshop o možnostiach rezidenčných pobytov pre umelcov
piatok 25. 11. 2011, 11.00 SPACE

trans_artists_on_air

Chcete byt AIR (artist-in-residency)? Banská St a nica a Stanica Žilina-Záriečie v spolupráci so SPACE gallery v rámci projektu ON AIR vás pozývajú na jednodňový workshop a prezentáciu možností rezidenčných programov pre (výtvarných) umelcov, ktorý bude v bratislavskej galérii SPACE v piatok 25. novembra 2011. Špeciálne pozývame študentov umenia a mladých výtvarníkov, pre ktorých môže byť rezidencia ďalším krokom k naštartovaniu ich “kariéry”. Nepôjde totiž len o prezentáciu programov, inštitúcií a mobilitných grantov, ale na workshop prídu aj samotní umelci, ktorí s rezidenčným pobytom v zahraničí majú čerstvé skúsenosti. Banská St a nica pozvala nedávneho absolventa rezidencie v Banskej Štiavnici, maďarského fotografa Petra Puklusa. My zo Žiliny privezieme čerstvého víťaza Ceny Oskára Čepana, ktorý je pred odletom na rezidenciu v New Yorku a nedávno sa vrátil z pobytu v Progr vo švajčiarskom Berne. Podelia sa s vami aj o také dôležité drobnosti, ako je príprava dobrého portfólia. Ďalšou zaujímavou prezentácie bude vstup Holanďanky Yasmine Ostendorf z organizácie Trans Artists, ktorá je networkom AIR programov po celom svete. Informácie o možnostiach pre slovenských umelcov uvedie Dana Pekáriková z Medzinárodného vyšehradského fondu a Ludwig Henne z Košíc 2013. Slovenské skúsenosti s AIR programom a výzvy na budúci rok 2012 odprezentujú Zuzana Bodnárová (Banská St a nica), Marek Adamov (Stanica Žilina-Záriečie) a Katarína Slaninová (SPACE). Bude priestor na vaše otázky, osobné konzultácie, nebojte sa prísť s konkrétnosťami. Účasť na workshope je bezplatná, adresa galérie SPACE v Bratislave je Velehradská 7/A a kontaktnou osobou je Zuzana Bodnárová - tel. 0944079133, email: bodnarova@stokovec.sk. Tešíme sa!

Bonusom na nasledujúci deň - sobotu 20. novembra 2011 - je výlet do Banskej Štiavnice a Žiline, kde sa môžete osobne zoznámiť s tvorbou minulých rezidentov, vidieť ateliéry, v ktorých umelci tvoria a v neformálnej atmosfére pokračovať v diskusii s organizátormi workshopu. Účasť na sobotnej túre a doprava je bezplatná. Je potrebné sa ale dopredu záväzne prihlásiť a rezervovať si miesto u Zuzany Bodnárovej - tel. 0944079133, email: bodnarova@stokovec.sk. Tešíme sa!

www.transartists.nl
www.transartists.nl/on-air
www.banskastanica.sk
www.priestor.org

Workshop je súčasťou medzinárodného projektu Trans Artists ON AIR, ktorého partnermi sú Banská St a nica a Stanica Žilina-Záriečie s podporou programu EÚ Kultúra 2007-2013 a Ministerstva kultúry SR.

Tagged as: , , , , , , ,

Nie je možné pridávať komentáre.

Real Time Web Analytics Real Time Web Analytics