Preßburger Klezmer Band
špeciálny koncert v synagóge
nedeľa 23. 10. 2011, 19.00

ortodoxna_synagoga_zilina_dlabacovaBratislavské hudobné zoskupenie Preßburger Klezmer Band, inšpirujúce sa emotívnou a tanečnou hudbou zo strednej a východnej Európy známou ako klezmer, odohrá v Žiline v nedeľu 23. októbra špeciálny koncert. Špeciálny je najmä svojím miestom - hrať sa bude v malej ortodoxnej synagóge na Dlabačovej ulici (neďaleko autobusovej stanice), ktorá stále slúži svojmu originálnemu účelu a okrem toho je miestom expzície judaík Múzea židovskej kultúry. Pred pár mesiacmi sa nám podarilo tento priestor zapojiť do Noci literatúry (čítala tu Anna Šišková) a teraz tu môžete zažiť koncert židovskej hudby, ktorý bude práve preto celkom iný, než ako keby sa konal v nejakom klube. Nenechajte si ho ujsť a najmä - rezervujte si lístky vopred, kapacita nie je veľká a na mieste sa už lístky predávať nebudú.

pressburger_klezmer_bandEnergický hudobný kokteil Preßburger Klezmer Band je namiešaný zo židovskej, z balkánskej a orientálnej hudby ako aj zo slovenského a cigánskeho folklóru – to všetko s esenciou súčasných štýlov ako jazz, rock, reggae a latino. Preßburger Klezmer Band patrí medzi popredných predstaviteľov európskej scény world music. Skupina od svojho vzniku absolvovala množstvo koncertov nielen na Slovensku (naposledy v Bratislave spolu so slávnymi The Klezmatics v projekte Stratené mesto), ale aj v Európe i zámorí, počnúc multižánrovými hudobnými festivalmi až po koncerty v kluboch a v klasických hudobných sálach, prinášajúc podmanivú interpretáciu známych i unikátnych piesní predovšetkým v jazyku jidiš, ale aj v slovenčine, angličtine a balkánskych jazykoch. Vyjadrujú aj strhujúcu emotívnosť a tanečnosť klezmerovej hudby. Preßburger Klezmer Band má na konte päť albumov.

Koncert v Žiline sa uskutoční v rámci projektu “Prebúdzame synagógy” s finančnou podporou Nadácie EZRA a Úradu vlády SR (program Kultúra národnostných menšín 2011). Organizujeme v spolupráci so Židovskou náboženskou obcou v Žiline.

www.klezmer.sk
Vstupné: 7,00 / 4,00 € (dospelí / študenti)
Predpredaj: Stanica Žilina-Záriečie (info na rezervacie@stanica.sk alebo 041 - 56 23 564)

Tagged as: , , , ,

Nie je možné pridávať komentáre.

Real Time Web Analytics Real Time Web Analytics