Pakuj sa do Európy!
informačný seminár
štvrtok 12. 5. 2011, 17.00

Pakuj sa do Európy!Máš medzi 18 a 30 rokov? Chceš si na rok vyskúšať život v zahraničí? Pracovať ako dobrovoľník v zaujímavej organizácii z kultúry alebo inej oblasti a získať nové skúsenosti? Dostať na to peniaze z Európskej únie?

V rámci informačného seminára získate informácie o programe Mládež v akcii, ktorý je podporovaný Európskou úniou a priamo riadený Ministerstvom školstva, vedy, výskumu a športu SR. Jeho obsahom je práca s mládežou mimo školy a rodiny a mládežnícka politika na Slovensku aj mimo neho. Mladí do 30 rokov môžu stráviť až jeden rok v zahraničí v rámci projektu Európska dobrovoľnícka služba, alebo sa zapojiť do krátkodobých, ale o to intenzívnejších mládežníckych výmen. Starší sa môžu zúčastniť vzdelávacích seminárov a stretnutí, zameraných na podporu osôb pracujúcich s mládežou a na rozvoj kvality programu na európskej úrovni.

Európski dobrovoľníci sú na Stanici dobre „známi” - stretávate ich za barom, pri predaji lístkov, vidíte ich v meste s plagátmi alebo počas akcií s foťákom v ruke. Robia však aj mnohé iné neviditeľné veci. V Žiline sú okrem „našich” dobrovoľníkov aj ďalší v Cenre voľného času Žirafa a v Nadácií Krajina harmónie. Môžete sa s nimi osobne stretnúť a porozprávať sa o ich nevšednej zahraničnej skúsenosti, o zaujímavostiach, ale aj nedorozumeniach, ktoré súvisia so životom v cudzine.

Info: Katarína Ďuricová, katka@stanica.sk, 0908 661 288

Tagged as: , ,

Nie je možné pridávať komentáre.

Real Time Web Analytics Real Time Web Analytics