Vďaka vašim hlasom Stanica vyhrala 7.000 € od O2 Think Big. Pomôžte nám aj s plánovaním parku a kempingu.Ďakujeme!

kemp_pod_rondlom_2010A získali sme aj najviac hlasov - dvojnásobok ako druhý projekt v poradí. Náš projekt (tvorivého) kempingu pod Rondlom získal 1.020 hlasov. Ďakujeme vám, vaša podpora teší možno ešte viac než získané eurá…hoci na tie sme čakali ako na spásu. Na všeličo možné sa nám už podarilo získať granty, úpravy verejného priestoru okolo Rondla, kam chodí možno ešte viac ľudí než na samotné akcie v Stanici, však robíme len zo zbierok, podpory malých sponzorov, darovaného materiálu a najmä vlastnej práce. A sú veci, ktoré sa musia kúpiť. To presne sa chystáme urobiť, aby už o rok v lete (a možno už teraz v jeseni), bol park-kemping lepším, krajším, bezpečnejším, aj “vaším aj naším” miestom.

25. augusta vás všetkých o 17.00 pozývame na Stanicu, budeme o parku a kempingu diskutovať, prídu aj zástupcovia Nadácie Ekopolis a ďalší odborníci. Váš názor či nápad bude vypočutý a môžete sa pridať do tímu.

Zatiaľ sú v pláne oplotenie (bezpečnosť), dokončenie spŕch a verejných WC (letný kemp), dokončenie S2 a ďalšie lodné kontajnery na ateliéry a workshopy či rezidenciu pre zahraničných umelcov (kreatívny kemp), samozrejmé lavičky/hojdačky (susedský kemp), odpadkové koše (psí kemp), napojenie na Závodie (nový chodník), ďalší priestor pre legálne graffiti a streetart … a po skúsenosti z letných festivalov aj záhradná kuchyňa pre sestry Šrámkové, rozširujúci sa rád dobrovoľníčok a dobrovoľníkov, ktorí chcú ostatných zasyýtiť počas akcie či festivalu a vyskúšať si veľký kotol. Už len toto je zoznam nie na sedem ale dvadsaťtisíc euro, tak privítame i vašu pomoc alebo darovaný materiál. A samozrejme, prispejte aj svojím nápadom, čo sa vám zdá aktuálne, potrebné či chýbajúce. Minifutbalové ihrisko, basketbalové koše, priestor pre grilovanie? Živá diskusia môže prebiehať na staničnom Facebooku, napíšte na info@stanica.sk alebo zavolajte na 0907137145 (Marek Adamov). Najlepšie však osobne, príďte 25. augusta a stretneme sa. Na realizáciu máme čas do konca roka.

- -
Program O2 Think Big vyhlásila koncom júna spoločnosť Telefónica O2 Slovakia v spolupráci s Nadáciou Ekopolis. Do záverečného hlasovania vybrala porota, do ktorej sa zapojila aj herečka Zuzana Fialová, šesť najlepších projektov z celého Slovenska. Verejnosť mohla za jednotlivé projekty hlasovať od 1. do 31. júla 2010 prostredníctvom SMS alebo e-mailu. Celkovo bolo v tomto termíne doručených 2598 hlasov. Po Stanici a kempingu pod Rondlom (1.020 hlasov) skončil druhý projekt skejt parku (627 hlasov) neziskovej organizácie GRIND zo Zvolena, do trojice podporených s počtom hlasov 402 sa dostal projekt Občianskeho združenia 1115, ktorého cieľom je obnova a skultivovanie priestoru pred vchodom do starého kina Akropola v centre Kremnice. Gratulujeme aj im, s kinom Akropola v Kremnici sa poznáme zo siete pre nezávislú kultúru Anténa, kde sme členmi.

www.ekopolis.sk
www.o2thinkbig.sk

o2think_big_o2

Tagged as: , , , , , , , , , , , , ,

Jeden komentár

  1. gratulujem !
    ste super miesto a zahlasoval som za vas aj ja,

Real Time Web Analytics Real Time Web Analytics