List susedom Stanice - nevolajte policajtom kvôli hluku

miklos_suranyi_ghost_science_011Milí susedia Stanice Žilina-Záriečie, priatelia,

je tu leto a s ním kultúrne akcie pod holým nebom. Okrem pohody a dobrej zábavy sú spojené občas aj s nočným hlukom, ťažko sa tomu vyhnúť. Práve kvôli tomu Vám píšeme. Chceme Vás poprosiť o zhovievavosť na dva víkendy - len dva víkendy počas celého leta, keď sa u nás na Stanici Žilina-Záriečie uskutočnia letné festivaly. Prvým je KioSK (23. - 25. júla 2010), tretí ročník festivalu slovenského nezávislého divadla a tanca, druhým je nasledujúci víkend Fest Anča (30. júla - 1. augusta 2010), medzinárodný festival animovaného filmu. Obe sú spojené s večernými koncertami a dj-mi hrajúcimi v záhrade za Stanicou pod nadjazdom Rondel. Neplánujeme robiť veľký hluk, stane sa však, že zvuk prekročí povolenú hranicu, najmä ak sa odrazí smerom k vašim bytom od betónového nadjazdu.

Prosíme vás, nevolajte hneď na políciu. Sú to len dva víkendy (resp. dva piatky a dve soboty) počas celého leta, ďalších šesť či sedem víkendov si užijete ticho (a hluk prechádzajúcich áut). My sa vynasnažíme, aby sme hudbu tlmili čo najviac a neprekračovali únosnú hranicu. Po skúsenostiach z minulých rokov sme sa vám však rozhodli napísať radšej vopred a dohodnúť sa…nie je to príjemné zažiť počas vrcholiaceho večera na festivale návštevu polície.

Alebo naopak - príďte sa pozrieť. Ani KioSK ani Fest Anča nie sú žiadne tínedžerské diskotéky. Na KioSKu hľadáme nové tváre experimentálneho divadla a súčasného tanca, na Fest Anči premietame desiatky aktuálnych animovaných filmov. Po skončení hlavného programu diváci nechcú ísť hneď domov a k letnej noci patria koncerty a malé párty. V prílohe tohto listu nájdete program. Tento list Vám, našim susedom, poslúži ako voľná vstupenka na jedno z predstavení KioSKu alebo jeden z premietacích blokov Fest Anče, využite to (pre istotu si rezervujte miesto na tel. 041/5623564 alebo emailom na rezervacie@stanica.sk).

Festivaly nie sú jediným letným programom na Stanici - v júli prebiehajú aj divadelné a tanečné workshopy pod vedením zahraničných lektorov, detské letné dielne, 6. augusta bude otvorenie výstavy fotografií a videí mladých umelcov z prostredia žilinskej fabriky KIA, premietanie filmu a malý koncert, bude aj workshop mladých architektov a dizajnérov. To sú akcie, pri ktorých Vás už hluk zo Stanice nemal prekvapiť a na ktoré Vás samozrejme tiež pozývame.

Okrem toho vo voľných chvíľach ďalej pracujeme spolu s dobrovoľníkmi na úpravách okolia Stanice a Rondla, najmä v parku, ktorý sme vlastnými rukami stavali niekoľko rokov a upravili tak smetisko, ktoré pod Rondlom roky cerilo zuby. Kultúrne centrum Stanica sídli v budove železničnej zastávky Žilina-Záriečie od roku 2003 a iste ste si všimli, ako sa okolie za posledné roky zmenilo, Stanica je zrekonštruovaná, park pod Rondlom je už celkom obľúbeným miestom pre mladých ľudí i susedov so psami, a minulý rok pribudla pod strechou Rondela aj unikátna divadelná sála S2 z pivných prepraviek a slamených balíkov. Snažíme sa a aktuálne aj súťažíme o financie na pokračovanie tejto aktivity - ak nám chcete pomôcť, pošlite SMS Zilina na 0940 680 808 alebo email s rovnakým textom na sutaz@o2.com, do parku pod Rondlom tak získame ďalších 7.000€. Ak máte nápad, čo by sa tu ešte malo spraviť, napíšte nám alebo príďte.

Za Vaše pochopenie a (susedskú) podporu ďakujeme!

Marek Adamov, riaditeľ Stanice
V Žiline 16. júla 2010

Tagged as: , , , , , , , , , , ,

5 Komentáre

  1. Toto by sme mohli rozniesť aj do schránok obyvateľov tých pár domov, ktoré na nás vidia cez cestu, hm?

  2. vsak tak to bolo myslene, je to list do schranok…roznasame ho. nielen do najblizsich domov, ale aj do tych kusok dalej, lebo aj tam pocut, co hrame…moze za to odraz od betonoveho rondela.

  3. je u Vás v 10 mesiaci koncert PSICH Vojakov ?

  4. Áno, Psí vojáci budú. Vo štvrtok 7. 10. počas Žilinského literárneho festivalu aj spolu s ďalšou kapelou Teatro Fatal mladého Ursínyho.

  5. Všetky potvrdené koncerty Stanice sa dajú nájsť na našom Last.fm profile - http://www.last.fm/venue/8823308+Stanica

Real Time Web Analytics Real Time Web Analytics