Pacientárium: Plán B z vesmíru
sobota 5. 6. 2010, 19.00

divadelná adaptácia najhoršieho filmu všetkých čias (Stanica_LAB)

Divadelná adaptácia „najhoršieho filmu všetkých čias” (Plan 9 from Outer Space, r. Edward D. Wood Jr.) z dielne Pacientária zatriasla či skôr otriasla slovenským divadelným svetom a ako to už býva pri takýchto veciach, divadelný svet sa rozdelil na kategorických odporcov a nadšených interpretátorov. A krátka (len niečo viac než polhodinová) inscenácia si užíva status kultového predstavenia, vypredanú sálu v bratislavskom Štúdiu 12 i pozvania po Slovensku, dokonca aj na miesta, kde sa divadlo inak nehrá.

Plán B z vesmíru

Však ono to ani možno nie je divadlo… ale čo to potom je? Multimediálne performance a zároveň pokus o „seriózne” pretlmočenie vízia Eda Wooda pre 21. storočie. Absolventi VŠMU, režisér Andrej Kolenčík a scenárista Lukáš Sigmund, spoločne stavili na klišé inváznych sci-fi filmov z 50. rokov, ako aj všetky ostatné rekvizity a výrazové prostriedky zachytávajúce naivitu pokleslých žánrov z tohto obdobia. Rovnako ako film aj predstavenie teda hľadajte v kategóriách B až Z.

V hereckých úlohách sa objavia: Ján Slovák, Paola Furlanetto, Marek Bartovič, Lukáš a Jakub Sigmund, Oliver Šimko, Eva Michalková, Emil Lehota a Nikol Šuplatová. Vo videovstupe sa objaví aj známy slovenský herec Karol Čálik a moderátor spravodajskej televízie Tomáš Grečko. Kostýmy navrhla a vyrobila módna návrhárka Lenka Sršňová, hudobnú zložku zmixoval Pjoni, videodokumentáciu filmárka Petra Vladyková. Predstavenie vzniklo v rámci projektu Mliečne zuby v produkcii Divadelného ústavu a Štúdia 12 v Bratislave.

Zdravím ťa, priateľu. Všetci sa zaujímame o budúcnosť, lebo tam budeme aj ty aj ja tráviť zvyšok nášho života. A nezabúdaj, že budúce udalosti ovplyvnia v budúcnosti tvoju budúcnosť. Zaujímaš sa o neznáme, tajomné a nevysvetliteľné? Lebo práve teraz, po prvýkrát ti prinášame celú pravdu o tom, čo sa v onen osudný deň stalo. Predkladáme ti všetky dôkazy založené iba na tajných výpovediach úbohých duší, ktoré prežili ten hrôzostrašný údel. Nie priateľu, už to nemôžeme držať v tajnosti. Dokáže ale tvoje srdce zniesť desivú pravdu o vykrádačoch hrobov z vesmíru?

www.facebook.com/home.php?#!/planbzvesmiru?ref=ts
www.myspace.com/planbzvesmiru
www.pacientarium.sk

Vstupné (dospelí / študenti): 4,50 / 3,00 €
Vstupné platí na predstavenie aj projekciu Prechádzka filmovým peklom – Najhoršie filmy všetkých čias.
Rezervácia vstupeniek: rezervacie@stanica.sk, 041 - 56 23 564

Tagged as: , ,

Nie je možné pridávať komentáre.

Real Time Web Analytics Real Time Web Analytics