Literatúra naživo:
Michal Hvorecký – Dunaj v Amerike
piatok 4. 6. 2010, 19.00

autorské čítanie (Stanica_CLASS)

Prvá láska, večná rieka a posledná plavba.“ (Dunaj v Amerike)

Michal Hvorecký, jeden z najúspešnejších slovenských spisovateľov, číta zo svojho celkom nového románu, ktorý vychádza v máji 2010. Okrem toho, že Michal Hvorecký (1976) stihol napísať a vydať šesť prozaických kníh, ktoré vyšli aj v prekladoch do viacerých jazykov, stíha čítačky, píše do novín a veľa cestuje. Dve sezóny strávil prácou na dunajských lodiach a o tejto skúsenosti napísal Dunaj v Amerike.

dunaj_v_amerike

Martin a Mona sa spoznali v Bratislave ako deti a ich životy navždy spojila rieka. Dospelí sa po rokoch znova stretnú na luxusnej lodi plnej Američanov, ktorá sa plaví z Regensburgu do delty Dunaja v Rumunsku. Dvadsať dní a takmer tritisíc kilometrov, od Čierneho lesa po Čierne more, mladý muž a jeho osudová žena verzus stodvadsať starých ľudí. Dobrodružný cestopis, paródia na masovú turistiku aj triler. Príbeh o láske, ktorá stála na vode.

Prečítajte si aj čerstvý rozhovor s Michalom Hvoreckým na www.sme.sk.

Ako hosť príde so špeciálnou projekciou ku čítačke VJ Zden. Digitálny alchymista Zden Hlinka (1975) vyštudoval informatiku. Patrí k výrazným osobnostiam slovenskej demo scény a internetového umenia. Je tvorcom videklipov a projekciami pravidelne dopĺňa hudobné a výtvarné projekty doma i v zahraničí. Ku knihe Dunaj v Amerike vytvoril video na základe fotiek kapitána Johanna Eilingsfelda.

www.hvorecky.sk

Vstupné: 2,00 €
V cene vstupného od nás získate aj nápoj podľa vlastného výberu, takže vás lístok vlastne vyjde len na 1,00 €.

Tagged as: ,

Nie je možné pridávať komentáre.

Real Time Web Analytics Real Time Web Analytics