Lonely Drifter Karen (Barcelona, Crammed Discs)
Extra Life (Usa, Loaf)
pondelok 17. 5. 2010, 20.00

koncert / Kofola Sessions (Stanica_CLUB)

Medzinárodné trio Lonely Drifter Karen šarmantným spôsobom miešajúce šansón, folk, džez, avant-pop a kabaret na Stanici s veľkým úspechom vystúpilo už v roku 2008 v rámci Žilinského literárneho festivalu. Tentokrát predstavia najmä skladby z nového albumu Fall of Spring, ktorý vyšiel v apríli tohto roka na labeli Crammed Discs. Nasledovník úspešného debutu s názvom „Grass is Singing“ je presvedčivým vykročením vpred. Kapela v zložení Tanja Frinta (At / spev, gitara), Marc Melia Sobrevias (Esp / klávesy, aranžmány) a Giorgio Menossi (Ita / bicie) obohatila svoj hudobný arzenál o dychové aranžmány, drevené fúkacie nástroje, skreslené rockové gitary, invenčné perkusie i pedálovú steel gitaru. Ako hostia vypomohli folková speváčka Emily Jane White, Dana Janssen z Akron/Family a huslistka Carey Lamprecht.

lonely_drifter_karen_c_sandrine_derselle_400x267shkl

Recenziu na nový album Fall of Spring si môžete prečítať na webe pravda.sk.

Extra Life je americká kapela vedená newyorským gitaristom/spevákom menom Charlie Looker (súčasný člen Ocrilim, exčlen Zs a Dirty Projectors). Vynikajú použitím mnohých nástrojov ako saxofón či viola a hudobnou hyperaktivitou – v roku 2008 vydali EP, debutový album Secular Works i split s Natom Baldwinom. Skoro všetci členovia tiež pôsobia v ďalších kapelách ako Yukon, Little Women alebo Snowblink. Vo svojom experimentálnom rocku sa inšpirujú aj gregoriánskými chorálmi a polyfóniou, rovnako ako Bachom alebo Swans. V rámci turné, na ktorom prezentujú svoj tohtoročný album Made Flesh, zahrajú na jedinom koncerte na Slovensku a naviac v netradičnej polohe ako akustické duo – Charlie Hooker (gitara, spev) a Caley Monahan-Ward (husle).

extra_life_400x268shkl

www.myspace.com/lonelydrifterkaren
www.extralifeblood.com
www.last.fm/event/1419807
www.kofola.sk
www.wegart.sk
FB udalosť http://www.facebook.com/event.php?eid=125270414154654

Vstupné (dospelí / študenti): 5,00 / 3,50 €
Permanentka na všetky májové koncerty (5. 5. A Sunny Day in Glasgow + Frank Winter, 17. 5. Lonely Drifter Karen + Extra Life, 22. 5. Studio Dan): 10,00 / 7,00 €
Rezervácia vstupeniek: rezervacie@stanica.sk, 041 - 56 23 564

Vyhlasujeme súťaž! Cenou je promo cd nového albumu Lonely Drifter Karen “Fall of Spring”, podmienkou zaradenia do žrebovania rezervácia aspoň jedného lístka na pondelkový koncert LDK a Extra Life (tí čo už ste si lístky rezervovali a chcete tiež súťažiť, pošlite mail s textom “súťaž ldk” na mail rezervacie@stanica.sk). Vyhlásenie víťaza bude v prestávke medzi koncertami.

Koncert Lonely Drifter Karen pripravujeme v spolupráci s distribučnou spoločnosťou Wegart.
Wegart

Tagged as: , , , ,

Nie je možné pridávať komentáre.

Real Time Web Analytics Real Time Web Analytics