Fairy Tell (Cz/Slo)
výstava 8. - 30. 5. 2010

(Stanica_LAB)

Výstava zaoberajúca sa príbehmi, mýtmi, legendami a rozprávkami, ktoré nás sprevádzajú denne, odpradávna. Prenášajú sa ústnym podaním z generácie na generáciu a utvrdzujú naše vedomie. Cez skúsenosti a zážitky každodenného života sa zúčastnené autorky snažia odhaliť ich odveký význam, posolstvo. Tento bol kvôli deťom často pozmenený a dospelí ho už zabudli používať, stotožňovať sa s ním a aplikovať ho na svoju vlastnú skúsenosť.

fairy_tell

Výstavu kurátorsky pripravili Jitka Sedláková (Cz) a Lucija Smodiš (Slo), obe nezávisle na sebe pracujúce s touto témou aj ako umelkyne. Práca na výstave je založená na reinterpretácii a komentovaní ich významu cez formu videa. Vďaka tomu pokračuje v tradícii rozprávania príbehu (story-telling), ktoré je pre túto formu osobnej skúsenosti podstatné. Vystavujúce umelkyne: Jitka Sedláková, Klára Žaludová, Veronika Vlková, Magdalena Bažantová, Radana Chocholoušová (všetky Cz) a Lucija Smodiš (Slo). Výstava potrvá do konca mája.

Vernisáž svojim dubstepovým setom doplnila dj-ka Deus Ex Machina (Cz) a na tradičný japonský nástroj šamisen* zahral Kenya (Jap). (* Šamisen alebo samisen (japonsky 三味線) je japonská dlhokrká brnkacia lutna s troma strunami rozoznievanými veľkým trsátkom). Fotografie z otvorenia výstavy nájdete tu >

lucija smodiš
jitka sedláková
fairy tell
radana chocholoušová
veronika vlková
veronika vlková
veronika vlková

foto fjk

Tagged as: , , , ,

Nie je možné pridávať komentáre.

Real Time Web Analytics Real Time Web Analytics