Pecha Kucha pre Haiti už buduje prvú školu

architectureforhumanity

20. februára 2010, pri siedmom výročí prvej Pecha Kucha Night v Tokiu, sa 117 miest, v ktorých sa Pecha Kucha organizuje, zapojila do globálnej zbierky pre Haiti - konkrétne pre organizáciu Architecture for Humanity, ktorá tiež pracuje na rekonštrukcii ostrova. Spolu s ďalšími mestami, ktoré ešte stále organizujú Pecha Kucha aj v marci, ich bude spolu aj 200 a mesiac od začiatku zbierky už Pecha Kucha na svete vyzbierala spolu viac než 67 000 $ (na Stanici sa vyzbierali niečo viac než 400- a Architecture for Humanity stavia na Haiti prvú školu.

Cameron Sinclair z AFH hovorí: “Náš tím prišiel na Haiti minulý týždeň a čoskoro budeme vedieť presnejšie náklady na školu. Predpokladáme však základné náklady na 60 000 $: tri triedy budú stáť 30 000 $, toalety 5 000 $, jedáleň 15 000 $, miestnosť pre učiteľov 5 000 $ a vonkajšie úpravy ďalších 5 000 $. Budeme tiež potrebovať dobrovoľníkov, ale asi až v lete, viac bude na našej stránke www.architectureforhumanity.org.”

Na globálnej stránke www.pecha-kucha.org už pribudlo prvých 30 prezentácií, ktoré odzneli 20. februára na PKN (a čoskoro už budú online aj tie zo Stanice), môžete si ich pozrieť tu > http://pecha-kucha.org/presentations/channels/pechakucha-for-haiti . Ďalšie pribúdajú každý deň a pri každej je aj možnosť dodatočne podporiť AFH cez internet.

Tagged as: , , ,

Nie je možné pridávať komentáre.

Real Time Web Analytics Real Time Web Analytics