299 € z Pecha Kucha Night Žilina pre Haiti

pecha_kucha_haiti

Zo vstupného z piatkovej Pecha Kucha Night Žilina - Volume 10 sa vyzbieralo 280 €, a ďalšími 19 € prispeli divadelníci Ján Luterán a Mariana Ďurčeková. Spolu 299 €, ktoré posielame organizácii Architecture for Humanity v rámci Global Pecha Kucha Night for Haiti na obnovu obydlí na ostrove po zemetrasení.

…pretože…
Počas menej než dvadsiatich sekúnd v januári tohto roku bolo na Haiti zničených státisíce životov a snov. Globálna sieť akcií Pecha Kucha sa v reakcii na túto katastrofu spojila s organizáciou Architecture for Humanity, aby sme všetci priložili ruku k dielu. Vznikol tak Pecha Kucha Global Day for Haiti, 24-hodinový maratón po celom svete, ktorého ste sa zúčastnili aj na Stanici v Žiline. Prečo 20. februára? Presne pred siedmimi rokmi totiž v tokijskom klube SuperDeluxe architekti Astrid Klein a Mark Dytham odpálili prvú Pecha Kucha Night, ktorá sa dodnes rozšírila už do 280 miest na svete. A 130 z nich sa spojilo v jednom dni pre Haiti s cieľom získať milión dolárov.

Súčasťou večera Pecha Kucha pre Haiti bolo okrem “klasických” prezentácií zaujímavých osobností vizuálnej kultúry, aj online prepojenie medzi mestami a tak mohli počas celého dňa sledovať toto dobrodružstvo ľudia na globálnej stránke www.pecha-kucha.org, kde bude neskôr sprístupnený aj súbor všetkých prezentácií, ktoré 20. februára na Pecha Kucha odzneli.

Celé vstupné (a prípadne aj ďalšie vaše dary do krabičky) počas desiatej Pecha Kucha na Stanici putuje na účet neziskovej organizácie Architecture for Humanity, ktorá pracuje na obnove obydlí na zemetrasením zničenom ostrove. Náklady, ktoré organizácia mala pri vypracovaní projektov, boli už zaplatené. Všetky vybrané peniaze preto pôjdu naozaj na realizáciu rekonštrukcie. Aktivity organizácie môžete sledovať online na webstránke www.architectureforhumanity.org.

Ďakujeme!

www.pecha-kucha.org
www.architectureforhumanity.org

A tu si môžete pozrieť, ako to vyzeralo v Tokiu na záver 24-hodinového maratónu Pecha Kucha Global Day for Haiti:

Tagged as: , , , ,

Nie je možné pridávať komentáre.

Real Time Web Analytics Real Time Web Analytics