Pecha Kucha Night Žilina - Volume 10 (pre Haiti)
sobota 20. 2. 2010, 20.20

(Stanica_CLASS)

Presne pred siedmimi rokmi, 20. februára 2003 v tokijskom klube SuperDeluxe zorganizovali architekti Mark Dytham a Astrid Klein (Klein Dytham Architecture) prvú Pecha Kucha Night a odštartovali formát 20 obrázkov x 20 sekúnd. Aj na Stanici pokračujeme v predstavovaní zaujímavých osobností vizuálneho umenia. Na jubilejnú desiatu Pecha Kucha Noc v Žiline prídu domáci i hostia z rôznych kútov Československa.

pecha_kucha_night_za_vol9_peter_trmos

Aktuálne vystavujúce výtvarníčky z Brna Petra Herotová a Daniela Baráčková, z Popradu, Prahy i New Yorku výtvarník Tomáš Džadoň, z Bratislavy divadelníci Ján Luterán a Mariana Ďurčeková, z nezávislých kultúrnych priestorov na Slovensku sme pozvali nové centrum Tabačka Kulturfabrik z Košíc. Z rovnakého mesta bude aj architekt Juraj Koban (Kopa) a ďalším ateliérom, ktorý predstavíme bude N/A z Bratislavy. Zo Žiliny sa predstavia výtvarníci Jana Huljaková a Jozef Malý, filmár a fantasy nadšenec Peter Pikna, streeartový umelec Maroš Obšivan, sochár a sklár Milan Opalka a dj-i zo zoskupenia Stereodisco, ktorí okrem prezentácie aj zahrajú.

PechaKucha pre Haiti

Celé vstupné venujeme organizácii Architecture for Humanity na podporu obnovy Haiti po zemetrasení. Pecha Kucha si na celom svete dala za cieľ vyzbierať milión dolárov pre túto zbierku. Vo februári prebehnú akcie v 200 mestách, kde sa PKN organizuje a my sa pripájame.

www.pechakucha.sk
www.pecha-kucha.org

http://architectureforhumanity.org/

Vstupné: 5,00 / 3,50 € (dospelí / študenti)
Rezervácia vstupeniek: rezervacie@stanica.sk, 041 - 56 23 564

Tagged as: ,

Jeden komentár

Trackbacks

  1. Pecha Kucha pre Haiti | Stanica
Real Time Web Analytics Real Time Web Analytics