Experimenty s dierkovou kamerou
workshop
nedeľa 16. 7. 2017, 10.00 - 17.00

Experimenty s dierkovou kamerouVäčšina z nás nosí fotoaparát neustále so sebou vo svojom vrecku. Fotografovanie sa stalo neoddeliteľnou súčasťou nášho života, každodenne dokumentujeme dôležité aj menej dôležité momenty okolo nás. No ako to vlastne celé začalo?

Túto nedeľu sa vrátime k úplným začiatkom fotografovania. Premeníme celú jednu miestnosť na cameru obscuru - hore nohami obrátený obraz vonkajšie sveta vo vnútri. Zostrojíme si svoj vlastný dierkový fotoaparát (takmer) z čohokoľvek a budeme experimentovať s jeho možnosťami a obmedzeniami.

Či ste ešte nikdy nepočuli o dierkovej fotografii alebo ste expert v zostrojovaní vlastných fotoaparátov, toto je príležitosť skúsiť niečo nové a zabaviť sa pri tom. Vytváranie jednoduchých fotoaparátov je jednoduchšie, ako sa zdá.

Prineste si materiál na zostrojenie tela vášho foťáku - plechovku, knihu, zápaľkovú škatuľku, alebo kľudne aj zemiak či hocičo iné. My sa postaráme o základné nástroje a materiály ako páska alebo film.

Pracovať budeme v ateliéri na Stanici od 10.00 do 17.00. Maximálna kapacita skupiny je 8 účastníkov, preto sa v prípade záujmu prosím vopred registrujte emailom. 
Podujatie je organizované našou dobrovoľníčkou Kathrine z Dánska, takže hlavným komunikačným jazykom bude angličtina.

Registrácia: kathrine@stanica.sk
Účastnícky poplatok: 10,00 € (vrátane obeda a spoločného materiálu)

-
Kathrine pôsobí na Stanici vďaka programu Európska dobrovoľnícka služba, ktorý je finančne podporovaný Európskou komisiou v rámci programu Erasmus+.

Stanicu podporuju

Tagged as: , , , ,

Nie je možné pridávať komentáre.

Real Time Web Analytics Real Time Web Analytics